汽車用品店員,你問我答 (3)

1001 回覆
11 Like 10 Dislike
清玻璃水漬有邊款好用, 茶色紙摵走之後有好多😢
電單車如何洗得透徹
the problems you are facing are?
皮地毯用咩清潔好
新買二手車內籠有煙味 可以點搞?
蒸籠?
thx
除左清潔皮,都想買返支萬用,平時見到邊度污糟都可以清潔下

定係直接買呢支好?

https://www.hkcarproduct.com/product/chemical-guys-nonsense-colorless-odorless-all-surface-cleaner/
nonsense 呢支係好野!!!
你自己先徹底抹一次, 洗埋地墊
拎去露天勁太陽狂曬一日
有需要可以用埋除味蛋炸佢一獲
入面提及嘅施工綿買邊隻
打蠟綿
巴打, 想問下如果一般水喉用form cannon, MR PINK定美光金裝會好d?
3m 頭燈翻新有冇用?
pink
平 d
唔太勁既 yes
俾條lin嚟...你賣太多選擇
https://www.hkcarproduct.com/product/soft-99-water-block-gloss-wax-%e6%bf%80%e9%98%b2%e6%b0%b4%e5%a2%9e%e8%89%b7%e5%9e%8b%e8%bb%8a%e8%87%98-200g/

我架車泊露天的,想疏水啲,深灰色,要買邊隻?

另外我本身都用緊Chemical Guys P40,兩者有冇需要同時使用,定只係二選一?
如果唔係灰到黑, 都要會選擇灰個隻

一唔一齊用最好自己試, 個個人喜好唔同
反正呢款野一舊水都唔洗
側鏡跣水劑有乜推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞