汽車用品店員,你問我答 (3)

1001 回覆
11 Like 10 Dislike
痴飾件用咩膠紙好
巴打你好,好耐冇課金
見你FB話病咗依家好返啲未?
如果有時間可以覆我以下問題嗎?

1.支PINK用哂,想試下新野,請問呢隻"Chemical Guys Citrus Wash & Gloss"配合噴噴壺多唔多泡? 定都係用返PINK好啲??

2.另外想問啲玻璃成日都有水印,可以點搞?? 係咪要去油膜
師兄,新手有問題想請教

如果我會去自助洗車屋洗車,有咩毛巾/設備係需要自己帶?介唔介意畀個list我睇睇?
車身有水漬用咩好?會唔會影響本身層鍍膜?
請問有冇3m pn12080洗冷氣賣?
係咪就咁噴入出風口就可以了?
之前買左隻soft 99既噴槍型雨敵
一開頭係落雨果陣噴
噴完係幾work
但係隔左兩三日之後就無曬效果
係我噴得衰定係支野本身唔係持久型?
1) 差唔多
你可以睇睇呢個表

2) 去左會有用,可以既可以做一層 coating
毛巾, 洗車手套, 自己帶一個桶, 洗車水都可以自己帶
去水漬勁既當然對 coating 無 100% safe
對 coating safe 既會貴 d 又唔係最勁
https://www.hkcarproduct.com/product/gtechniq-w9-water-spot-remover-500ml-%e6%b0%b4%e6%96%91%e5%8e%bb%e9%99%a4%e5%8a%91-500ml/
最好可以抽個手飾箱出黎, 再抽埋個冷氣風隔, 係個個位噴
好易的
香港既天氣係頂得2-3星期 ja, 特別成日洗車會捽
幾日又跨張 d wor
咁用輕鹼性洗車會有咩影響? THX
thx bro
車外呢
其實冇咩, 係某 d coating 怕佢唔得用中性最安全
如果冇做 coating 我一定叫人用 citrus 個隻
利申: 剛剛先用完
你指車外飾件 ?
如果係, 用 3M 個 d 膠紙啦
金已貨
係 wor

btw, 你用左支玻璃水可唔可以講講 feedback, 我好想知其他人點睇
樓主想問有冇前期2012豐田gt86白色油漆?
「37J」
緊係冇問題啦!不過都係不專業亂評,唔好介意
關唔關整完果兩日啲雨好大事
果幾日係落狗屎果種
color code 係?
37J?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞