汽車用品店員,你問我答 (3)

1001 回覆
11 Like 10 Dislike
想問問有咩洗車水好用?
聽講美光?但又有分橙水同黃水?
有冇巴打可以講下邊隻比較好..
或者仲有咩好介紹
巴打玻璃去水同去油既用邊隻好
請問如果部二手車有上手陣香水味
有咩方法可以去除哩d 味
次次上車都覺好難聞
有冇做 coating?
全車抹一次
之後用炸彈炸
再曝曬2-3日
放埋竹炭
巴打有冇賣炸彈
唔該巴打

再問多樣先, 見你賣嗰個Kwazar 個壺係咪全部套裝或者單買都係同一個黎

我見有個叫Venus Super Foamer, 有個叫Venus Pro
但我見幅圖又一樣

同埋個壺想配Chemical Guys Citrus 黎用得唔得嫁?
同一樣野黎
新舊名我都無為意
已改

用 Ctirus 個隻 ok ar
咁pink 同 citrus 邊個好d
事關唔知部車有冇打過臘 或 鍍過咩膜落去

新手好多問題 想問埋本身我水潑水落左d 雨刷精落去

用唔用得soft99 個去油膜同疏水 嗰兩枝野

再課金
咁pink 同 citrus 邊個好d
事關唔知部車有冇打過臘 或 鍍過咩膜落去
---> 咁如果係我我會用 citrus

新手好多問題 想問埋本身我水潑水落左d 雨刷精落去

用唔用得soft99 個去油膜同疏水 嗰兩枝野
--> yes
要課金了
唔該巴打
上次買咗罐深艷,捽到手軟,試下呢支噴嘅希望簡單啲
巴打見你fb chemical guy有支ceramic spray coating
係咪真係好堅?
我本身鍍左晶仲有coating
買呢支當maintenance得唔得
P40 試用一星期
經歷幾日大雨 泊車後睇裙腳位
竟然無乜黑色污水殘留
摸落去仲係滑 好用
sorry 太多單
係邊支?
噴左啞白色既車身定清洗好
--> sorry 係唔係打錯字, 我睇唔明

車身有黃用咩去好
--> 用少少 cleaner wax 摔應該夠做

車凍玻璃易起霧同水撥痕點洗好
--> 洗乾淨玻璃去埋油膜之後用防霧
https://www.hkcarproduct.com/product/soft-99-fukupika-glass-anti-fog-fukupika%e7%b3%bb%e5%88%97-%e5%95%ab%e5%96%b1%ef%bc%88%e5%87%9d%e8%86%a0-%e9%98%b2%e9%9c%a7%e5%8a%91/
想問下09年SIENTA用5W40偈油會唔會有問題?
清彈左上車身ge瀝青要用咩清潔劑?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞