沈陣營第二百二十期 - 劇透恆指走勢使唔使Ban?

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
睇信報財經月刊,愛沙尼亞搞緊AI法官

愛沙尼亞呢方面好勁
搞好多新野
今日除淨低水300,可以當師叔發咗功?
其實香港要應用高科技 rather than 研發新科技
\|/
6288 UNIQLO母公司大賺,半年多賺9.5% 1140億日元,仲勁過新經濟股,令上游生產商 申洲 2313都受惠

Low tech 撈嘢,High tech hi嘢
csok
香港愈應用高科技愈無自由隱私
佢有稅同成交低所以唔想買
另外信報財經月刊話科學界研究緊可結合AI及將基站虛擬化嘅6G網絡,5G最近炒到飛天,麵神一反常態唔玩牛熊證走去買正股,連我呢啲比較穩陣嘅都走去買5G ETF

係咪得個炒字? 唔知會唔會好快玩完?
四大家族聯手對賭, 師叔即收皮
其他5G股我唔知,但788死硬
鬥虛
有機會5G係誇大咗個應用能力,或者係過渡性產品,不過我都小注怡情趕吓潮流
會唔會有種中國高鐵走出去既感覺
一切都十分美好
科技嘢好快被取代
5G 完變6G 問題係5G股有無能力變6G股姐 有應該安全 無就898
日本、韓國、贏國等亞洲區國家大起5G基站,早2日睇新聞話美帝起基站都追咗上嚟,又話推測Trump會推動5G產業做有利嘅政策,總之4處吹到威力無邊,冇計唯有自己都混水摸魚趕潮流,但諗真會唔會係局嚟嘅
5G如果係雞棚嘅話,呢鑊美帝都好撚絕,跣到共匪灘灘腰,嘥一大輪人力物力之後淘汰,玩撚死共匪
可能係無G, 另起標準, 求其搵個英文字母
由1重新開始
牽涉到戰略性嘅嘢,有時要諗陰謀論,唔多唔少受師父影響
CSOK \|/
師傅又中呀
勢如破竹
唔出奇呀, 可能根本5G美帝軍方晨早已經有技術, 冇民用化. 然後咪base on 5G既野直接研發升呢, 再民用化囉. 利申: 運用師父閉門造車陰毛論鳩估
師叔\|/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞