沈陣營第二百二十期 - 劇透恆指走勢使唔使Ban?

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
正副總統齊施壓!彭斯:聯儲局應減息
05月03日(五) 22:02

外國傳媒報道,美國副總統彭斯表示,特朗普總統認為美國經濟增長周期「剛剛開始」。他又認為,由於看不到任何通脹因素,聯儲局目前應考慮調低利率,以支持經濟持續向好。

他稱,聯儲局應主要集中在單一使命,現時正正是低通脹,而不是目前的「就業與通脹」雙重目標。他強調,集中單一使命不是僅特朗普與他提出。

除了彭斯,美國白宮經濟顧問庫德洛亦重申,聯儲局應該考慮減息。
------
2蚊買左兩萬蚊
Cfu出動康年
\|/
樓王好早
+x哥都早起身
一齊奮鬥
康年係升市, 係唔係又玩袋底牛
據說美帝大戶知道市場好多使用Algo Trading,有一套方式專殺呢啲玩家/基金佬,仲殺到血肉模糊,唔知真定假
\|/
師父早
聯儲局副主席:擔心歐洲經濟陷入衰退 (06:05)

on.cc東網專訊】聯儲局副主席克拉里達(Richard Clarida)表示,美國經濟形勢良好,該局未來政策行動將取決於經濟數據,至於聯邦基金利率處於預期的中性利率區間之內,有必要時會調整貨幣政策。

他又認為,通脹壓力持續受抑,通脹保持穩定屬於預料之中的事。對於經濟前景,克拉里達說,非常擔心歐洲可能會陷入經濟衰退,至於亞洲和發展中國家的經濟開始出現改善。
跌左幾舊水, 比足面師叔
cfu吹奏8號仔
唔止,全面吹奏+X哥系列,除咗6、808同778之外,幾乎全部吹奏過,其中以長建,長和及長實吹奏最勁,今期經濟一週封面故事係 - 跟誠哥搵食穩賺

多重吹奏確係令人不安

雜誌附表,+X系列十年表現

其系列跑輸大市嘅居多
師父堅持熊市睇淡,又話樓市爆左,跟手又叫人買長實系列,遲d又話打手唱佢

師父祝福系列成績一眾信徒有目共睹(992、2628)
屌那聲87001呢隻+X贏國REITs, 派息唔升仲倒跌,2049到期,連+X哥都冇眼睇,仲要有匯率風險,呢隻千其咪制
市場扭曲 又逼師父啲淡倉
究竟邊個係打手? 唔係話沈門呀?
諗緊都係將6電撚星期一襯高走咗佢,呢隻唔會有前途,輸唔多套嚿錢買其他好過
師傅早晨\|/
師傅早晨\|/
升跌牛皮皆獲勝串9大師
我諗緊使唔使賣走滙豐多舊錢買樓寶1
但如果為咗generate cash flow滙豐又高息啲
好難諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞