沈陣營第二百二十期 - 劇透恆指走勢使唔使Ban?

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
如果真係上$6咁可能今個月唔買貨住
貴就忍手,儲埋下次一鑊過,逢低買入就啱㗎啦
雖然話長揸短期波幅唔洗理
不過樓2入左就係咁跌
樓1冇入就繼續升
點解會冇入樓一嘅
呢度啲師兄個個都樓一為主 樓二為副
一向都講樓1好過樓2,我揸咗接近2年嗰20000股樓2,今日計升唔到1毫子

成本3.28,唯一係派息高,但增加派息好慢,最多2-3%,叫做緊貼通貨膨脹,好過放銀行

我都唔會點加倉,富途嗰啲用嚟壓倉,唔理佢嘅,贏錢就買,冇錢贏唔買
+X系列嘅股票,唔好諗住有咩嘢大增長,有息收唔蝕水就算,Victor揸莊,唔會dum錢提高物業租值,寫字樓又好商場都好,長實會慢慢變成恆隆嗰類,賣貨尾,收吓租,唔夠租值劏細佢。即係起樓做劏房玩法

個人睇法除非價錢好平,否則都唔諗佢系列嘅股票
遠嘅唔講,長建冇咩增長,最多當係公用股睇,唔值得付出溢價嘅
師父準備拯救香港經濟
岩岩賣左778等405跌返就入
435至岩,打錯
【星島日報報道】鄭少秋主演的ViuTV新劇《詭探前傳》於本周一正式首播,之前有人擔心港股又再出現「丁蟹效應」,果然昨日收市下跌193點。不過秋官就拍心口向股民派定心丸,揚言無「丁蟹效應」,只有「特朗普效應」。
秋官昨日於電話中表示:「跌得百幾點算乜 ,唔關我事,是特朗普效應,佢 度搞 ,搞到股市波動得犀利,明日(今日)就會升番,我梗係睇升,好快會升,我好淡定,從來不信有丁蟹效應,只有特朗普效應!個劇播一個月,當然有升有跌,跌得百幾點怎算跌呀,起碼300點以上才算跌,無事 !你同我定!」

師叔
即刻升番
起碼300點以上才算跌
預言有300點以上跌幅
條友勸唔聽,佢大把錢由佢
唔玩工具舒服好多
儲錢買樓中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞