沈陣營第二百二十期 - 劇透恆指走勢使唔使Ban?

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
其實我覺得新地方由0開始
嗰啲應用新科技可能仲勁

話唔定北韓遲啲改革開放
一開波已經用曬5g
話唔定人哋已經研發好6g啦

啲頁岩氣都唔知收埋袋底幾耐啦
跌呀! 跌多一點!.jpg
咪好似大陸啲窮鄉僻壤冇landline電話但用緊wechat pay咁囉
自從鐵塔有麵爺做股東,一眾鐵塔fans震過貓王
後發者先至
\|/
我諗起連城訣,狄雲最後發覺所有師父都有意無意引導徒弟學一啲冇用嘅花招,走錯路。真正生死搏鬥時無疑將性命交喺對手手上,浪費太多機會

CIA咁多智囊點會唔知將對手引去行錯路
日常吧!
佢有邊次唔瀬嘢
大膽!
唔國最強
師叔發功,入黎拜拜
認真既, 電訊既leapfrogging係所有落後國家都有既現象
重慶大廈其中一樣熱賣商品係低端手機, 賣去非洲
窮撚到冇錢掘地鋪電話線, 唯有用手機
面囝同船
石破天唔識字反而悟出絕世武功
話唔定非洲遲啲會發展blockchain
真啊,無理由將未來交比對手揸旗
早排好似係ios post 見到有人認真討論5G,話其實只係將4.5G 重新包裝,個frequency 係接近一樣
如果係真既話,分分鐘好似當年2.5G 咁
5g根本吹大左 即係討論m記新包用張poster黎討論一樣
先排新聞話有間大陸廠專賣非智能手機到非洲

發過豬頭
另外由於連登仔大力吹奏美股,如何發財,小弟玩咗2個月,暫時嘅趨勢係強者繼續強,不過普遍都貴,現時只會小注,未掌握到個市場氣氛,亦由於連登對美股樂觀情緒已到高點,小弟暫唔考慮加碼
358 之前11蚊唔想入,但現價又有吸引力心思思想買少少
有時間睇下Gordon Mathews本<世界中心的貧民窟>
講重慶大廈點樣成為南亞同非洲最重要既trading center
佢話sub-saharan既非洲, 兩成既進口手機係重慶大廈賣過去
你話o個度幾大條數
全部二線股下跌,我唔入,明顯冇氣氛,等大市上30000先考慮短炒,玖紙最近贏過幾千,呢個位都唔入,仲低過我上次,貼近7.1先望

市場唔知等貿易戰消息定點,成交金額縮晒水,升市都冇用,量價唔啱數隨時無以為繼
是咪走去捐窿捐啦個鬼佬
LOW TECH 撈嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞