沈陣營第二百二十期 - 劇透恆指走勢使唔使Ban?

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
2128走晒寶,果然係支股裡面正路股,有市場有實業
農地,四叔以前講過捐幾幅地建築成本價賣比上車客嘅,正苦唔制,因為要起配套,另外週邊嘅地補地價就可以釋放,以前好平收返嚟

如果釋放到堆農地,唔得了,計新界農地佢最多,位置好過新雄雞

唔起樓賣地皮都fatfat, 我睇香港2030+政府自己欠嘅土地估計同人口推算,搏堆農地釋放

取代長實差唔多肯定嘅事,挑戰新雄雞就唔知得唔得,四叔市區收咗唔少樓重建,冇地皮之下呢部份搵到錢,望吓+X哥呢2年冇乜地投到,亦冇乜收購,新界地皮唔多,我覺得係佢個仔揸lift趨向唔敢搏

四叔收咗海航啟德地皮係打咗樁,先13000左右,全海景,呢幅地皮起好之後賣3皮嘢一呎唔意外
之前海航破頂買咗啟德2幅靚地皮,話起員工宿舍,其實之後打緊樁做緊,後嚟缺水求售,冇人接貨四叔接咗,唔記得13000定14000呎,其實唔貴,慳返打樁錢,起分層豪宅點都唔會輸,海航冇乜賺到
我估長和未來唔會再靠地產架啦。本來有既野都賣得就賣。應該都係搞電訊物流能源呢啲野。誠哥自己都入好多IT公司啦
Victor哥風格必須要十拿九穩極大著數先落注,6-7成把握都唔制,邊會投到地? 路勁喺香港都有幾個盤起緊,嗰幾幅地皮長實都唔夠支鬼投
唔使加密喎 我又唔係實啱嘅
但又咁樣睇,即係佢唔會敗哂老豆啲野,唔係壞事。可能俾richard搞長和,就變成當年solution搞新世界咁
所以誠哥真係神人黎,一早就趕左richard出去自己搞野
錦嘅狀況
應該係淡倉今朝就食左糊,低位開左少少牛
趁高開淡倉
屌你奶,無左北水大市欣欣向榮

維他奶3 year high
+X哥系列一向對小股東孤寒,護盤托價唔使搵佢,夠平佢自己入咗先再派返出去
唔駛理咁多數據、業績

師傅一句:淡倉過假期 其他咩都假
兩日都keep 住低水兩百幾?
係唔係我個野壞左
5月除淨?
就返上29900,師父又可以加淡倉
呢隻嘢好明顯有莊家
上個月中開始無點郁
我諗佢係咪要照顧下圖表派
今日5月第一日就即刻炒上去
我鳩估佢係想5月畫枝陽燭
打算睇埋6月頭
耀才好唔掂咩 多左咁多廣告
師父淡倉過節又瀨嘢

唔知有冇袋底牛兜住啲淡倉
開市放哂再開牛啦,你質疑師父?
岩岩好穿299 大師一定有近牛對沖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞