沈陣營第二百二十期 - 劇透恆指走勢使唔使Ban?

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
大撚膽! 係咁串師父獨一味
起碼300點以上才算跌,無事 !你同我定!
師叔
今日跌300 點
香港經濟爆破、零售萎縮、美國不放棄加息、偏偏樓實穩步向上,市場又逼害師父
\|/
師傅勁!\|/
樓2同樓1比真係差d d

樓1 5.6幾時,佢3.3幾
樓1上返5.8幾 , 佢都仲係3.3幾
link
咩創富者
樓2增長慢,加派息少,每年1-3%增長,低於5厘買紙磚頭嘅識計數,唔會比太多溢價

樓1做到增長5-9%,每年派息增加,買紙磚頭就算低於5厘都願意比溢價,最多收少一年半年息,之後增長加派息會去返5厘或以上

823唔使講,睇增長每年10%以上,所以現價唔夠3厘息,啲友願意收少三、四年息,之後就回復到更多息狀況

以投入產出計,如果他日樓1長期維持10%增長,增加派息,到時股價會4厘左右唔奇
嗰個唔係,好似舊登賭鬼,去澳門賭百家樂,佢自己都話實驗後輸咗17萬
咁都要真係做到咁高增長先既
823其實真係太大隻 地產霸權先有咁威既增長

以前好興有人去賭纜
聽講仲係廳主揼本
【大師午間教路】
大師提醒,美股危危乎!
另大師提到,由4月份開始,若然大家跟隨指示於恒指29,600至30,100點之間高沽低食胡,只要執3、4轉,理論上同一口貨就唔使本...

原來今朝落完又升返曬
唔洗本
佢增長家陣寄望贏國,有17%投資贏國商場寫字樓之類,係得定唔得,唔知道

樓1相對規模細,主席講咗暫時冇投資大陸嘅計劃,集中本地,由於基數細,如果佢搵到優質物業,唔太高價買,或者4叔有心搞起,平啲賣個搵錢商場撥落去樓1,即可以達成

唔好忘記4叔私人持有樓1 二十幾個%股份 兼且佢得閒會增持吓嘅

此係我當日覺得搏得過,比較平衡嘅紙磚頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞