[最終季] Game of Thrones 權力遊戲 Season 8 劇情討論區 4

1001 回覆
36 Like 3 Dislike
呢個我記得,同埋Meryn Trant,明明sansa之前喺佢間房都見到其他faces
Martell呢d算係蠻族唔可以用一般封建王朝繼承權解釋
cersei個情況我覺得係現實最似catherine II

以為仲鋪緊幾時用舊野
係咪ROBERT 打RHAEGAR 個時受傷跟手叫NED 去攻君臨個到?

但劇集入面係有提及到人民仲係認為Targaryen先係正統皇族
所以我覺ROBERT除左報復之外,殺晒所有Targaryen都係為左穩住自己皇朝
brianne of fucking tarth 呢
佢哋唔撚係蠻族嚟
舊野比條龍一野神龍擺尾打爛左
講到係威係勢射龍頭一箭即穿,點知都係吉入條龍小小
如果係嗰時viserys講話drink secret toasts for their health and return嘅話, 係純粹佢太傻太天真
Ellaria呢啲謀朝篡位
都唔算係繼承
同埋ned都唔算攻入kings landing, 因為之前lannister 已經入咗去殺哂大部分人
Ned對twyin軍隊做嘅嘢仲非常之嬲, robert嚟到仲話無問題targaryen死十次都唔夠, ned就發脾氣去storms end同tower of joy
正解
上集都講過 Targaryen
一係偉大 (Jon) 一係痴線(Daenerys)
https://www.youtube.com/watch?v=t1GvSQKevb8

Bella Ramsey (熊女 lyanna mormont) 今年都已經16
小妹妹黎講真係好撚好戲 佢轉身啤鳩fdzone果野個姿態完全係阿叔咁款 點樣學番黎
16碎,扑扑趣
所以JON SNOW 特登叫aegon targaryen我覺得無非都係想顯得佢係偉大嘅人物
Your grace? but you are not, arent you?
16歲又可以開包
古代皇族啲名重用係好普通嘅事, 你見有charles the fifth of france就係第五個叫charles
When a Targaryen born
The god flips a coin
sansa 應該唔鐘意有J既男人
Arya....A girl has no virgin
睇到Jaime封Brienne為knight真係
兩個嘅愛情真係好純潔
Tormund真係好正 但唔該讓返brienne畀jaime
佢個樣你話十二三我都信
Brienne ....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞