[最終季] Game of Thrones 權力遊戲 Season 8 劇情討論區 4

1001 回覆
36 Like 3 Dislike
Gilly已經變左肥婆
a lord in bear island
開頭出場仲好細😘
就係因為佢
食窮左winterfell
S8E02一出黎個下望到佢下爬真係屌左聲出黎
Arya個衰妹
明白, 謝謝解釋
講緊Margaery Tyrell....
我希望臨尾係the north vs kings landing
其實對night king你咩興趣
呢套劇本身D inheritance 係亂鳩咁嚟
講嚟其實冇意思

點解當 lord 死咗之後會係 lord 個細佬情婦繼位?
(Ellaria)

點解當 king 死咗之後會係 king 個老母 繼位?
(Cersei)
咁不如你數下有咩人可以先過佢地繼位?
佢地全體討論完打ww點排陣 散水果陣tyrion問
jaqen h'ghar 有無機會return?

好想睇arya變臉,佢好似無咩用過呢招
再者推翻mad king果陣jon先岩岩出世,viserys應該奶都未戒就流亡
我地亞洲人都覺得佢個樣細
你諗下鬼佬
今集未見冰龍去winterfell
會唔會有機會飛左去kingslanding
諗住去南面製造ww 南北夾攻winterfell
點知俾cersei個殺龍器ko?
Cersei之前個殺龍器好似好勁咁但冇用過
有,The Twins報仇
你太睇得起班編劇
Martell 家Oberyn死左+無正式後代
阿哥有個仔,但ELLARIA 係殺死王同王子之前已經講左人民已經厭倦左Doran偏安呢件事,所以Ellaria 就密某控制dorne

Cersei 就係自jamie 做返正式繼承人之後,基本上獅家已經入晒君臨,個仔死埋獅家只係武統左君臨
cersei 果度其實岩
joffrey d 細佬妹瓜曬, 再落就係老母
因為house Baratheon起源係bastard of targaryen所以先會有承繼權
但robert要殺哂所有targaryen主要唔係要強化自己個承繼權, 純粹係因為佢要報復rhaegar
Roberts rebellion話明係rebellion已經係擺到明奪走targaryen嘅承繼權
只係三個頭目ned, jon , robert入面robert有better claim先比佢做咁解
書有講到係robert入城之前stark嘅軍隊係到先, ned坐係iron throne好耐諗咗好耐
佢個殺龍器左過,龍母同jamie 打個場用左,但根本就係對條龍打唔到幾多傷害,jamie 條on9仲差D俾龍燒死
係baratheon全族死哂
唯一一個有關係既king 老母咩
話哂都嫁俾上個king
報返RED WEDDING 個仇咪用左,仲用得好好添
咁之前qyburn設計舊野係咪要去到south vs north 先用得到
呢兩個一定有一個賴野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞