[最終季] Game of Thrones 權力遊戲 Season 8 劇情討論區 4

1001 回覆
36 Like 3 Dislike
sam好似係馬田叔個分身

一定冇事
The knight of the Seven Kingdom die for the Seven Kingdom
劇情一定係咁
似係同sansa有關 可能叫佢唔好咁執著北境
我用3日睇曬1-7....
die in jaime's arms
我以為同tyrion有關
Friendzone同sansa好似冇咩關係

Tyrion 其實多次提醒左佢要做仁君,唔好下下都用條龍威脅七國。跟返歷史,就算AEGON 當年三龍出動都係打唔贏Dorne,北境不戰而降都係好似JON SNOW 而家咁,唔想再有北境人民死傷而投降。其實我覺得龍母頂唔算Tyrion 左膠式方法去對待七國,先係咁屌佢ON9 但friendzone 其實係睇通Tyrion 想龍母以德服七國先叫佢唔好同SANSA 搞到關係咁差,特別係北境仆撚樣真係好撚硬頸
FBI OPEN THE DOOR
睇到扯左會唔會俾FBI拉
咁多人要死實死得好求其
因為bran仲未ready好就做新3 eyes raven
一時間消化唔到咁多資訊
同我諗係外面流浪幾年乜都睇化曬
Arya第一次
唔知係講緊場war 定講jaime
https://www.youtube.com/watch?v=NBO4Gnx5Z80

套劇到SANSA 真係死臭西,但真實佢又幾好J
成季得6集,用兩集嚟交代嘢,到底最尾會點趕收工?
覺得條冰龍會係Arya殺
今集係咁show off自己dum野有幾準
可能會好似night king咁殺隻龍
諗多左啦
唔係話arya夠唔夠年紀拍
而係睇咁多季 由細睇到佢大
真係冇咩必要加插咁突兀既sex scene
人物角色設計上+劇情上(個個溫情回顧,得佢一個揾野搞) 都好無謂
重逢
告別
敗走
重組
大戰
勝利
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞