[最終季] Game of Thrones 權力遊戲 Season 8 劇情討論區 4

1001 回覆
36 Like 3 Dislike
呢套書係喺廿幾年前開始寫,唔係特登去吹奏你哋而家好憎嘅女權呀。可能當時嚟講搵幾個女角做leader係幾新嘅諗法。
我反而覺得martell爆頭冇驚喜
打打下停係度講經 一睇就知實比人反cup
教堂都預左 睇cercei唔去教堂就估到實有事發生
反而個仔之後就咁跳樓自殺仲突然
Joffrey同ned 死就真係twist
RIP
第一集係reunion, 第二集就farewell
英國鬼其實都係average呢個數到
highgarden都係
第三集就含家剷
頂 GOT不嬲都係睇口水睇人物互動 集集打交嘅話睇三分鐘都悶啦
真係由細睇到佢大,佢主動搵仔扑好想升巴個衰女
Robert就好
飲飽食醉叫盡天下雞
爭落一大筆數唔洗還就死左
炸教堂係 d&d lazy storytelling 嘅表表者
同殺晒 martell 家族一樣咁垃撚圾

本身前幾集重講緊 margaery 點忍辱負重
連續幾集迫觀眾睇佢扮虔誠同 high septon 講經
但暗地裡背後又傳晒紙仔扮到好似好 intriguing 咁

點知最後原來 d&d 乜鳩 plan 都冇柒諗過
一嘢炸死晒陷家就完咗條線
垃撚圾 writing
第二幕係幾時,唔記得咗
Exactly, everyone in the episode says the script will be safe, so it DEFINITELY IS NOT SAFE.
“Lord Baelish?”
cersei個陣大左肚 所以一定要cg

但睇返原來今集arya真身上陣 有哂訪問講佢收到劇本時既反應
第六七季好多呢啲
堆砌勁多tension出嚟, 點撚知趕收工
係好clueless咁就求其完咗條線佢
唔係一直都係噉
Red wedding 之前都講到天下無敵
最後咪又係俾人殺晒完咗條線
唔噉做又點會驚喜
好Lord of the Rings feel
cersei對波邊有咁大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞