許志安唱歌都唔差, 點解紅唔起?

443 回覆
93 Like 425 Dislike
許志安都叫紅唔起 你話佢冇eason 四大天王咁紅就話啫,但絕對係一線歌手,講佢經典歌,我求其都數得出幾首:男人最痛,愛你,爛泥⋯呢幾首都係唱到街知巷問,男女老少都識。你用陳柏宇果D比真係 連登冇人講佢唔代表佢冇紅過,根本佢D代表作數目同李克勤有得揮
睇最近呢D post 就覺得自己好老,同埋估唔到連登真係咁多00後
許志安有唔少歌好聽亦幾hit
亦有一定實力
但喺佢當打嘅年代
佢不論外型、歌藝、個人魅力都唔夠突出
就算同佢班兄弟比
一般都認為阿公唱得好過佢
佢知名度高嘅,始終係Sammi男友/老公
但一定唔係最紅嗰批

其實拎佢同現今歌手比較真係毫無意義
樂壇已沒落,歌手曝光率低
以前二、三線歌手嘅歌都多人識過而家嗰啲
上面講陳柏宇,許志安係佢偶像
YouTube睇佢演唱會請左安仔做嘉賓
合唱一步一生一啲都唔輸蝕
何必踩到人一文不值
佢把聲有咩問題
我覺得佢紅好大原因係把聲好聽
佢當年都算係唱慘情歌嘅icon,首男人最痛好經典

之後仲同梅艷芳合唱女人之苦
依單野之後,想入場睇安仔show
其實我以前以為昨遲人係eason唱
到依家都仲係覺得如果eason唱首歌應該會正d
「為何天空一個城堡」果句果啲夾硬扯上去係許志安style嚟, 其他人應該唔會咁唱
其實佢都紅過吓
我都唔知樓主派膠定講笑
男人系列
許志安當然紅過,但唔長
唱歌OK,但音色唔算吸引
阿公好過佢
佢算係90年代尾千禧年代初香港最紅男歌手
因為同四大天王同期,邊有得玩
要為許志安平反

千禧後 eason>古巨基=許志安>其他
認真 佢係我個年代真係幾多金曲 點會唔紅。。

利申:93
你地覺得如果許志安係00 後先出道又會唔會可以做樂壇一哥
惡到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞