許志安唱歌都唔差, 點解紅唔起?

443 回覆
93 Like 425 Dislike
老實講唔多鐘意佢 見佢近年返出黎彈唔起好心涼
有d歌真係佢先唱到嗰個feel, 例如「心血」、「灰飛煙滅」。
你是咪 on99
林奕匡同柏乳邊係佢個 level
佢嘅男人最痛,唯獨你是不可取替,一加一減你,真心真意已屌打你上面嗰兩首
仲有 Sammi 唱到街知巷聞嘅唔係你講嗰首
放不低,捨不得你,默契,我們的主題曲,etc 都未輪到你嗰首
再遠啲嘅叮噹,愛的輓詞,薩拉熱......
仲有許志安嘅歌絕大部份係 k 歌
Eason 嘅成名曲係與我常在,當然之後嘅經典無數,但呢首係令人對佢重新評價嘅歌
屌你唔識嘢咪撚出聲
仲有佢假假地都攞過最受歡迎男歌手
仲發表 kitchen 宣言
嗰年我無記錯嘅話佢好似出咗7隻碟
係7隻你無聽錯
我諗係世界紀錄
嗰年係佢最紅嘅時間
當然嗰時四大天王都唔玩或 hea 玩
但話佢無一首好爆嘅歌只有on9弱智先講得出
梅姐過身後嗰一年嘅叱咤(其實相差幾日),佢唱「明天請早」係好撚好聽。

首歌同當時情況係好Match,佢忍住咁早曬成首歌,係好令人動容。
呢個係咪公關post黎
佢把聲算係數一數二靚聲 唱功又唔差
係蜀中無大將嘅年代⋯⋯先叫紅⋯⋯就真係唔可以同嗰幾年百花齊放時比⋯⋯

嗰陣係樂壇keep到一席位真係唔易。
唔係掛住sammi男朋友呢個牌,一早就收左皮啦
近呢幾年做唱片賺唔到錢。佢自己本身除咗唱歌,又唔會點拍戲同拍劇。好難keep住人氣。

人氣keep唔到,做唱片都唔會賣得好。唱片公司識計數。所以寧願幫佢地開演唱會,炒返啲舊歌賺錢好過。佢地開演唱會唱舊歌嘅號召力點都好過出新唱片。
陰莖軒都叫薄
佢同佢班FD 一樣
好多金曲 但又上唔倒天王級
可能真係樣問題啦
四大天王都係得學友唔靚仔
出年鼠年復活
好似係
樣衰、矮,初出道堅係唱功差,你聽返隻喜歡你是你(錫你對波),嘩屌

佢有好多hit歌 不過係d歌紅囉,佢d歌迷唔通真係鍾意佢靚仔咩

仲有以佢嘅樂壇身份地位,係絕對襯唔上鄭秀文
有無人知佢有無攞過白金唱片
咁只係你唔撚記得 男人最痛 爛泥 同許志安掛勾架啦
人地紅嗰時你未出世啫
咪就係, 男人最痛, 爛泥hit 嘅程度唔會低過k 歌之王, 天下無雙個幾隻, 可能時間耐左, 大家都唔記得佢拎過當年最難拎嘅吒叱男歌手金獎, 同朋友唱k, 一定會有人點佢d 歌
而家咪仲紅咗,邊個唔識佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞