許志安唱歌都唔差, 點解紅唔起?

443 回覆
93 Like 425 Dislike
把聲獨特, 唔係copy 唱法,
都算高音好多歌真音輕鬆上

經典都唔了, 唯獨你是不可取替, 男人最痛, 昨遲人, 爛泥
仲可以同顛ni姐唱美中不足, 教我如何不愛他

唔差得過古巨基幾多, 點解紅唔起
樣問題
eason 同克勤都咁上下姐
宜家紅了
之前啦
唱功睇唔出邊度好 把聲又麻麻
把聲好似好薄咁
好多人覺得樣問題或歌問題
其實年紀大少少既會知,佢當打時候係90年代初中時,個時係四大天王世界 ,佢生不逢時
廣州軒仲薄
佢唱功屌打依家d 歌手 (eason hins除外)
把聲唔吸引
聽落好悶
我的天我的歌 果排其實幾紅,之後就靜左,唔知關唔關韓紅單野事
最大鑊係再之後就CCTVB奧運主持,將佢d on9無知表露無遺,俾人鬧/笑左好耐
係 當年其實佢一d都差,只係四大天王太強
李克勤都變左配角
點同

人地起碼有親切感
有無片睇?
真係無咩邊幾個有資格同顛NI姐合唱, 仲要兩次都咁好聽
親切感即係點
佢都叫唔差
平心而論 自己都鍾意聽安仔啲歌.
因為啲歌唔算係k歌
聽返eason佢地啲歌嘅曲 好多都好順耳 加上唱哥個唱得好聽 聽眾好buy

另一重要原因 唔算多人捧 都唔啱timing
出道同後生:撞正4大天王爭崩頭
4大天王開始退 唔爭 安仔想上位喇
點知無啦啦新秀出咗個eason 基仔 人才濟濟
仲有克勤呢d長青樹

講真 人際來講 eason同安仔都唔係無前輩幫手
安仔都算梅姐徒弟(?) 唔肯定 周不時帶佢出show
梅姐最後個concert就叫eason上去合唱有心人 叫幫過下手

講真 唱功安仔唔係無 但真係無天時地利
同埋無一首好爆嘅歌
Eason 我的快樂時代 基仔 做隻貓做隻狗不做情人唱到街知巷聞 Sammi 信者得愛
又例如近年啲 林奕匡 你快樂過生活 柏乳 我現時自己肯做飯
但安仔真心 無乜一啲hit到爆嘅歌
係好多首都識 但無話邊一首係突發間係一個啱嘅moment爆出嚟..
大約98/99-03/04 年算係佢全盛期,4大天王開始淡出頒獎禮, Eason 又未上位
佢年年都有d hit 歌,當時絕對係一線

不過佢之後開 show, 叫座力連未拎過男歌星獎嘅Ekin 都不如
奧運?
成個奧運表現好on9
高質
90s D 歌手紅到短時間其實都幾勁
依家d人太低估佢,90年代未,佢太多好歌啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞