許志安唱歌都唔差, 點解紅唔起?

443 回覆
93 Like 425 Dislike
Tim咩ming姐?我無以為你講緊陳同林係勁過安仔,我一直都係同你講緊許志安根本就係紅左好耐,你覺得佢唔係紅左好耐係因為你無留意佢
https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/%E8%A8%B1%E5%BF%97%E5%AE%89

年年都幾首冠軍歌,點樣唔紅
呢兩個都有得拎黎同老鼠安比
林奕匡連全盛梁柄都未係果皮啦
仲同老鼠安比
好心啦,你自己開post問人點解許志安紅唔起,咁人地同係講佢係好紅,你又話唔係講緊佢唔紅,係講緊佢唔係紅左好耐,但自己又比d根本唔係紅左好耐既例子出黎
把聲唔吸引,淨係識得用鼻腔共鳴唱歌
講極都係高山低谷同別來無恙,屌你老味,呢兩首歌令到人地識佢地,呢個講法放落許志安唔係一樣咩?咪一樣係「紅左好耐」
睇返我第1版個comment? 一開始講係一炮而紅 令人記住嘅歌
之後演變到紅得耐 係因為事實我個人睇柏乳發展係唔錯 有走其他曲風 開concert多人睇多人支持 (都多人反)
By the way 柏雨唔會係一首歌紅sor 真係中非打
佢潛完水開始上水果時都有人問點解紅唔起
因為佢紅歌唔紅人
你可以話佢哥啲係k歌口水歌 但係紅歌唔紅人係事實
近年上水紅返 多人聽以前作品係事實

林奕匡仲有一雙手呢
但林收皮都係事實 因為事實上佢唔係歌手出身 係作曲作詞. 點解用佢 因為一開始只係為是講緊一炮而紅 多人記得

安仔我都唔係無留意 早幾年18安士
搵supper rubberband 佢地幾支band夾band 好明顯有心做音樂
仲有呢幾年都有出新歌 只係唔密 都無大宣傳 都唔hit
最新出教我這麼愛下去都有聽 但老實講 我麻麻地首歌
但係 佢呢十年多啲沉咗都係事實
係拎完男歌手就已經無乜見佢拎大獎
因為都印象中老是eason同基仔
都係同一句 如果佢金曲入面有幾首係呢2-3年先唱
佢可以話係樂壇一哥
只係生不逢時
eason 中低音靚
基仔 高音假音
克勤出名靚聲

唯獨佢把聲唔得靚 少少老牛+鼻音聲重
娛樂圈廢佬
利申 非樓主 樓主一早潛水 好似
By the way 你揀嚟講
我一開始講eason 基仔 sammi
之後先講返近年無啦啦爆紅嘅柏雨同林
可唔可以唔好揀嚟講?
你除咗揀嘢嚟講淨識乜嘢?
唱歌佢點算紅唔起 只係未到天皇/歌神級姐
2000年前後佢好多代表作
男人最痛 爛泥 昨遲人 女人之苦 美中不足 今年沒聖誕
Timing咪佢食左四大天王後中間嗰幾年囉
1999-2003呀,嗰幾年咪紅左囉,係得eason同佢鬥下
你講既古巨基係2003-2006啦,又係eason同佢鬥
佢都紅左5年唔叫跌得快啦,講快基仔咪仲快,係得eason咁long lasting je

你講而家d歌手就算吧啦,池中無魚蝦自大,廣東歌又已經唔興,所謂既紅已經無人理,無得比較
終於有人講人話
印象中2002年女人之苦之後好似唔撚見咗人影
依家歌手係廢 不過無理點都好 始終撐廣東歌
紅過但過左氣,唔係紅唔起
唉,我自己都係林同陳既fans,但你口中既極大迴響同紅都真係得一陣。安仔絕對係當年一首歌令佢一炮而紅 拎埋最男。咁人地已經紅過,唔通而家5張野仲好似以前咁博咁比心機爭獎咩 緊係唔夠而家當紅既人hit啦。

你呢個講法根本唔公平,我諗如果無安心呢單野佢開紅館都係會爆,肯定快賣清哂過坤哥。事實係佢係真係好撚紅
補多小小 一直覺得佢應該更加紅
唱功 金曲都齊
咁你都認同佢紅左幾年啦
仲咩係都要屈佢唔o岩timing唔夠紅呢
事實佢嗰幾年係好撚紅
多老餅囉朋友圈無人識安仔小朋友淨係識陳同eason
一直覺得安仔唔應該係咁
佢應該可以更好 明唔明
金曲 唱功乜都齊 點解要呢十幾年靜咁耐?
點解今時今日仲係講緊eason 個個吹捧eason 安仔又唔係真係差佢好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞