許志安唱歌都唔差, 點解紅唔起?

443 回覆
93 Like 425 Dislike
我聽個d ok喎 獨照
爛泥d 輕重位, 感情好正

https://www.youtube.com/watch?v=pAZWjBnYXu4
好多hit歌喎, 首首都紅過而家嗰啲
我諗要定義下咩叫紅
我覺得佢唱live係好聽過好多歌手。感情一流。

好多人話佢唔紅主因係懶。以前佢同韓紅一齊,韓紅都話佢懶。

Bigfour入面,除咗張衛健勤力外,全部都係好懶⋯
因為依家科學化左,現實根本冇丹田呢樣野,修真咩

所謂既丹田個效果其實係由聲帶同腔共鳴出黎
最中意中前期joey d 歌, 獨照, 抱抱, 告解, 小天使, 爭氣
我就覺得幾有feel
屌 樓主就話假膠
咁多人真心
許志安 90年代未 千嬉年頭果陣 紅到癲呀
首爛泥果陣個個都哼到幾句

許志安在2001年十大勁歌金曲頒獎典禮中奪得最受歡迎男歌星,其妻子鄭秀文於同年奪得最受歡迎女歌星;在叱吒樂壇流行榜頒獎典禮三次(1999-2000、2003年)奪得叱吒樂壇男歌手金獎和一次(2002年)奪得叱吒樂壇我最喜愛的男歌手
佢唔夠靚仔,又無character, 情況同李克勤好似
不過李克勤聲再靚d, 係無線契仔,又咩都撈keep 出show,先咁長青
張衛健勤力做戲姐
佢唱歌都無乜進步
你做乜撚

Btw more evidence please
但我認同許志安係紅過的
把聲好似比人渣住春袋唱歌咁
又係一個睇到柏乳同林奕匡就起鋼嘅人
係咪唔識睇字?
我唔係用緊佢兩個來同安仔唱功 地位比較
而係用緊佢兩個作為其中兩個例子來講緊係一個啱嘅timing 啱嘅moment有一首一炮而紅 不鳴則已 一鳴驚人嘅歌 而且係俾到聽眾一個好深刻印象 足以撼動佢地留意同記住安仔嘅歌
由高登到依家, 唔計eason hins
多數吹奏so永康(那誰果期), 克勤, 古巨基, 陳柏宇, 林奕匡, 藍奕邦
但極少人吹奏安仔
尖尖尖嗰期洗哂人腦
淨係曼聯球迷都抵佢紅
尖尖尖搞笑姐, 唔算真係吹奏佢唱歌
許志安大把hit歌
唔知佢曾經有幾紅嗰d應該好細個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞