許志安唱歌都唔差, 點解紅唔起?

443 回覆
93 Like 425 Dislike
把聲唔係唔好聽 但有啲似鼻塞咁
其實大把一線歌手唔靚仔,你以為個個都周柏豪咁咩
張國榮=止水
安仔根本top10
第一首識佢既歌係果陣播肥田囍事首豬先生

同埋前程錦繡 其他歌反而係大個咗先識
安心地紅了
你d comment極度主觀,咁多人話你就反省下啦!
爛泥個個識又話唔計一炮而紅,陳柏宇首mud9就話人人好深刻印象
paco 旗下個個都係咁keep 唔到好長

許志安 全盛時期應該有3~5年 (爛泥,作遲人,男人最痛 , 一加一減你 , 我的天我的歌,教我如何不愛他,會過去的)

古巨基 2~3年 (愛與誠,必殺技,愛得太遲,勁歌金曲)

梁漢文 1~2年 (7 友 )

蘇永康 2~3 年 ( 越問越傷心,不想獨自快樂,從不喜歡孤單一個,男人不該讓女人流淚)
咁你俾理由點解紅唔起
我都覺得樓主太主觀,或者太後生,呢幾年hit左既歌就話好深刻印象,其實只係唱k成日唱only

唯獨你是不可取替、爛泥、愛你,首首都係經典,絕對好似你咁講好深刻印象同撼動到人留意同記住囉

你唔識其實係你自己無留意唔代表佢真係唔紅
你擺個街站 問下人數得出許志安既歌多,定係好似樓主你提到既 林奕匡、陳柏宇既歌多

唔好開個post問人但又唔接受人地意見仲要係咁話人唔明你意思啦 咁撚柒番番你老母個系到啦
夜子巴
講hit歌佢真係有一大堆
李克勤同基仔都唔夠佢咁多
我諗連eason都唔夠
喂大佬 佢唱歌完全唔得喎 要感情無感情 要技巧無技巧 每次d咩籌款節目一聽到佢唱歌好似屙唔出屎咁就要轉台 由細細個已經問媽咪 點解佢係歌星

你都幾幽默
佢啲歌其實好難唱...
絕對係一線實力派
飲醉左定坐左廿年監?
女人之苦 喜歡你是你 向全世界說愛你又識唔識
真係唔撚睇字
當爛泥紅咗之後去咗邊 咪都係沉返落去
但紅又真係你講到咁紅? 佢係佔一席位 但係好多時上面仲有人比佢好 比佢紅

By the way 係唔撚睇字 定係理解能力出撚咗事
由頭到尾 我無話過柏乳好 安仔差 我只係講一個客觀事實出嚟
事實係喺安仔年代佢紅得唔耐 一直平平穩穩 因為keep住有出返咁上下水平嘅歌 但無大突破 所以俾人印象都係麻麻
而另一事實陳柏乳係呢要個年代 佢唱自己做飯果年的確好大迴響 咁多人反佢呢首歌只係呢排嘅事
一出果陣係多人鍾意 多人聽 但後尾俾人拎出嚟批評先多人反

講真 咪撚斷章取義 見到講你唔鍾意/無咁勁嘅歌手就起撚哂鋼

至於點解柏乳紅得耐 因為競爭細囉
安仔年代競爭大 由頭到尾都講緊安仔只係欠一首係一個啱嘅moment嘅歌 屌
黏撚線 連登係咪唔撚識字到呢個地步
睇返我最開頭個comment 最後一句喇 咪都係講緊呢一樣嘢
佢紅過喎
李克勤呢
樓主肯定00後啦
爛泥果陣咪最紅囉
最受歡迎男歌手
唔撚睇字個個會唔會係你?係你自己主觀話人地唔夠紅,話人地無咩歌好令人深刻記住 好似高山低谷同別來無恙咁多人識。你係咁既意思呀嘛?咁你咪錯囉。

而家咁多人屌你就係同你講番根本都唔係好似你咁講唔紅、無歌令人記住。根本佢係曾經好紅過,同埋留意番啦,林同陳都係紅左一首歌咋,而家佢地既歌仲有邊首係「深刻印象」呀?
老老豆豆
<<In The Name Of…>>呢隻碟好高質

大愛,何慧愛,李張聯婚,孫果與了因 d詞超有味道

個個年代香港樂壇都叫有人聽下,都拎左最受歡迎男歌手,咁樣都唔叫紅呀?個年佢係台喊住講佢同sammi既宣言又係經典,咁又唔叫紅呀?林有冇拎過最男呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞