許志安唱歌都唔差, 點解紅唔起?

443 回覆
93 Like 425 Dislike
佢爛泥果期好紅, 最佳男歌手都攞埋
我覺得佢唔係好進取果類藝人
HeaHea地得閒出黎玩下, 自然冇咁紅
因為壞左
你唔熟 就叫唔紅
00後
講歌路,唔係唱live
佢 90年代尾紅過幾年架
李克勤 = 卡卡西
古巨基 = 凱
還好嗎 還好嗎
頭上是昨日煙花
老鼠安嚟?成個弱智仔咁嘅樣
人差品格差點會好得起
黎明靚仔好多
小學雞用陳栢乳林奕匡嚟比
梅姐呢咁?
送禮勤係咪三代火影
淨係00 後先講得出佢冇紅過 要食Sammi 軟飯等說話

Hit 個堆歌 無80後會冇聽過
苦中作樂好正
到依家都睇唔明個mv講咩
昨遲人
唯獨你一個不可取替
我好記得曾幾何時有樣嘢叫MD, 而某日我想自己錄一隻許志安嘅精選MD, 啫係揀最Hit又好聽嘅錄成一隻MD。
結果錄咗3隻碟,都收錄唔晒。
其時為1999年。
同年,我有個唔太聽流行歌嘅同學問我四大天王唔玩咁而家邊個最紅。我答:「許、謝、奕 係top3.」
個同學恥笑話「唔L係啩謝霆鋒有咩歌?陳奕迅咁嘅樣點最紅,許志安就真係紅嘅。」
所以話佢紅得唔耐嗰啲,查返1998-2003, 播放率同KTV的點歌率,演唱會場數。佢有幾紅,紅咗幾長時間真係無容置疑。
又有人提,話Timing 令到佢紅唔起/紅得唔耐;都完全倒轉來講。計我話佢就是Timing幾有利,可以係Eason名氣未成熟未入屋前,古巨基又被流放外地,又唱片公司肯力谷之下,紅透半邊天咗4-5年。
想問樓上係咪全部00後
許志安唔紅?
佢紅過係事實
只係性格上同音樂上修為唔夠令佢更上一層次
例如周杰倫果種音樂才華或者Eason果種領袖魅力
影響力可以大到未來二三十年都有人祟拜模仿
但係許係香港做唱星有咁既成就已經好難
唔通個個都要天王巨星先算紅得起咩
許志安都叫唔紅?
佢堆男女合唱歌好正
生不逢時就岩 無歌爆真係
當年爛泥 男人最痛 會過去的紅撚到
我係咪大過連登係太多
許志安好多歌都好紅喎
由早期心血, 唯獨你是不可取締, 二人行一日後, 真心真意, 我的天我的歌
千禧年代擰最受歡迎男
昨遲人, 爛泥, 會過去的
算係好入屋既男歌手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞