許志安唱歌都唔差, 點解紅唔起?

443 回覆
93 Like 425 Dislike
無錯 佢係四大天王之後當紅過一段日子
昨遲人個年應該係佢最紅既一年 個年播得好行
不過無過幾年又好快淡左
睇過明星足球隊精華,
30歲以上好似安仔最勁, 左腳, 成個giggs咁
明星足球隊出名鹹濕
牙安好能紅喎on9樓主
90後唔識呀嘛 😅
克勤90年代都仲好頹姐,許志安全盛期仲早過佢
許志安跟 Pako 後已經漸漸上一線啦
咁以前樂壇好歌多d, 難有一首贏晒其他人好正常
但佢每年都有隻歌 hit, 其他派台歌都多人識
起碼我見唱k 好多人唱
同埋唔好拎柏乳嗰d 垃圾相提並論,真係差好遠
咪係
BIG FOUR入面最撚霉就係梁炳
DICKY>安仔>呀公>梁炳
昨遲人真係好聽,撇除人品,佢把聲其實唔差
讓愛
佢有好多金曲係真,但真正係最紅嗰段其實年期好短。應該唔過5年。佢只係接住四大天王水尾加李克勤最沉嗰段。

後期陳奕迅同檸檬出嚟時,許志安個勢好快弱。
我本來想講聽落好似俾野塞住左個喉嚨咁
你形容得仲貼切
因為佢壞掉了
唱歌梁漢文唔差過dicky下話
dicky拍戲紅姐, 做歌手果排好似得真真假假
我02都識
你講完即聽, 又幾正
但youtube得幾千個view
識野
佢紅唔起
佢最紅應該96-03咁上下 但中間唔係紅曬 間唔中爆幾首歌
BTW EASON果陣唔算係咩料 仲係新人一個
但許志安亦都係ON9仔

爆以五頭鮑力挽許志安
吳雨95年獲邀轉戰樂壇,執掌華星唱片,他自揭當年第一個重任就是挽留許志安,「當時Sammi已經走了,只剩許志安,大家都一起吃過好幾次鮑魚,每次都是五、六頭靚鮑魚,食到胃都不舒服,但他最後都跟Paco走了,沒辦法,唯有訓練其他歌手。」吳雨指要不是許志安離開,或許不能成就「華星三寶」梁漢文、楊千嬅和陳奕迅,「當時只梁漢文有人識,楊千嬅陳奕迅都未紅,Eason更被公司賣到台灣,我聽了Eason的歌,真的覺得好,立刻飛去找他回來,真的執到寶!之後有次在街邊吃煎釀三寶時,再想出以『華星三寶』一起力谷。」
所以班友咁早早回塘囉
用錯哂方法去唱歌
因為克勤比校長燈緊
再解釋多小小
點解拎佢兩個? 因為佢兩個近年嚟講 喺爆出來哥期真係多人識 多人聽 多人記住
我唔係想搵佢兩個同安仔唱功 地位比
而係講緊一炮而紅嘅歌 又可以令聽眾記得歌手嘅重要性

只可以話 佢唔好彩 紅係紅過 但紅唔長
紅幾年就收咗皮

知道自己鍾意聽佢歌唔算小眾 都算開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞