許志安唱歌都唔差, 點解紅唔起?

443 回覆
93 Like 425 Dislike
根本佢自己主觀,人地同佢講番佢又話人唔明佢講野

話人唔識字,收撚嗲啦咁撚on9。
係咪太多小學雞 多左咁多呢d 明明紅過既人比人問紅唔起?  歌又好波又好
食正 四大天王唔玩之後  Eason稱霸之前果段時間 上到男一
而且佢把沙沙地咁既聲 係樂壇算獨特 難取代
佢廚房宣言後喊住唱昨遲人都唔走音 (雖然低 key) 比著而家果D走撚硬
話哂都梅姐徒弟
個鼻腔唔係個個頂得順
中意可以話係特色
唔中意就首歌幾好聽都唔想聽佢唱
我見到你講點解陳柏宇紅得耐呢句我真係笑撚左

自己有留意既歌手就叫紅得耐,我本人都好鐘意聽陳柏宇既歌,都知佢其實係捱到呢幾年先多d人鐘意佢、多d人聽佢既歌。但並唔係好似你咁講係紅左好耐 都唔知有冇5年
老鼠安攞最受歡迎男歌手個時班細蚊仔都未出世 緊係唔知人地當時有幾紅啦
發覺好多連登仔/(偽)「老屎忽」唔識睇字/理解能力有問題 由頭到尾都係講緊安仔唔夠天時地利

個個話我拎柏乳哥2件垃圾同安仔比較
一 唔係用佢兩個同安仔比較唱功同地位
而係用緊佢兩個係一個啱嘅moment 出一首聽眾有印象嘅歌 留意返 係啱嘅moment出嘅歌 不論高質定低質
佢兩個出自己做飯同高山低谷嘅時候的確引來極大迴響 同
注意 而安仔點解好似咁多金曲 但好似紅唔起?
因為佢一路有keep住唱一啲好歌 但係同期裡面仲有其他歌手出更多好歌

二 承接返上面 競爭問題
張國榮 校長 之後4大天王 之後eason基仔 (講緊當時最hit 最hit嘅歌手)當然仲有安仔同克勤 但佢兩個都算活躍得耐 由4大天王時期去到eason基仔再去到今時今日都仲有
但係 好明顯 4大天王時期競爭好大好大 當佢地幾首拎獎 而安仔得1-2首拎 甚至無獎拎嘅時候咪無人問津 根本好難係佢地4個手中拎獎
再去到4大天王淡出 到eason 基仔 競爭聽落細咗 好老實講 全盛時期都過咗一大半 當eason 安仔不斷做k歌 加好歌去pk時 傳媒個個都報緊佢2個 安仔係有獎拎 有男歌手獎 十大金曲獎 但係講出名 真係夠基仔eason鬥咩 果時都係佢2個天下 等eason 基仔無爭得咁勁 安仔已經回緊塘了

三 多金曲 唔代表佢係哥陣紅得耐
爛泥 愛你 昨遲人 如何可以不愛她 美中不足 男人最痛 女人之苦 唯獨你不可取代 會過去的 喜歡你是你 其實心裡有沒有我........佢係好多金曲 但係 都無一首歌令佢紅好多年 因為佢出一首爆hit歌時 其他歌手係首首都hit到最後都係返去競爭問題

最後 我無打算踩安仔意思
我都鍾意聽佢歌
後生唔代表唔識 唔好「得」起個老屎忽身份係到呀吱呀jor 明明自己唔撚睇字 見到「銀」眼嘅嘢就起哂鋼
唔覆喇 講到咁都唔撚明 我唔知可以點講
格衰
仲記得tvb個肥田囍事
Eason點都多過佢啦
By the way 其他唔敢講 但講合唱歌曲質同量嚟講 安仔絕對係top5 (保守估計喇 可能更高)
同葉德嫻合唱如何可以不愛她 美中不足 勁好聽
同梅紅個唱女人之苦 拎獎 好聽 高質
同車婉婉合唱會過去的
仲有同sammi合唱其實心裡有沒有我

首首都hit同好聽

合唱嚟講佢真係無疑top5/top3

歡迎補上其他好聽合唱歌
唔撚係叱咤囉
多麼傻的傻鳩
你真係覺得冇紅過?
爛泥個期紅撚到傻wor
我的天我的歌,喜歡你是你
我覺得佢同佢班friend懶先俾人感覺唔紅

張衛健除外
我打成段 成段都係有連繫
你抽小小嘢出嚟講 有咩意思
柏乳因為自己做飯多人留意由出道到依家作品 仲唔夠?潛水10年嘅作品
林奕匡可以講下 佢根本唔係唱歌料 但因為高山低谷只係唱作 作>唱 但係依家知個個都識佢 由nobody 無人捧佢 自己唱作一首街知巷聞嘅歌 唔夠? 洗唔洗上埋神枱先得

安仔有前輩帶 唔係無好歌 點解紅唔得耐?
咪都係timing問題 比人壓住哂

都係同一句 我講緊timing問題
係咪唔撚知乜撚嘢叫timing問題
如果安仔以前幾首hit嘅歌今日先有 佢一定大紫大紅
明唔撚明呀

佢年代競爭大 上得快 跌得快 好突然
依家競爭無咁大 上到 就易小小keep
明唔撚明呀
果年係05年 陳重返樂壇後再大紅 同古成二人對立之勢 咪顯得佢dup啫
屌你老味 原來一首歌可以令人紅好多年而唔係因為佢年年都有好歌令佢一直紅

都係個句啦,睇你講紅既定意係咩。其實你講黎講去都係用你自己主觀既睇法去睇佢係咪紅係咪多人記得,你自己都識講啦,四大天王之後令你記得個個年代仲有既歌手就到基仔eason,同埋佢,咁樣都唔夠紅啦?同埋唔知點解講講下就要比較邊個紅d。 但你標題的確係寫住問人點解佢紅唔起

你其實都係太主觀,覺得高山低谷同別來無恙個極大迴響程度大過當年既爛泥、唯獨你是不可取替咁。當年無social network無連登,你就話無人講 咁當年有邊首係極大迴響呢請問?
Eason實多過佢

佢係比毒蘇同醉駕文好

19000勤應該多過佢
咁多首最好聽係心血

https://m.youtube.com/watch?v=4T8JLNSvw10
林奕匡我連個樣都唔知係點, 陳柏宇印象得道地廣告, 兩條友d歌邊到紅呀 完全唔係90年代安仔鬥Eason個皮
究竟上連登D人大部份幾歲? 佢算好撚紅,開過好多場紅館。
屌你老味
所以咪timing囉仆街
由頭到尾講撚緊timing
我有撚講到安仔咁垃圾?
係你一直以為我講緊佢2件垃圾勁過安仔
屌那星 你自己都講左social media 問題 咪都係年代問題
Timing呀仆街
佢歌係好聽 有質素 都有唱功 感情, 係把聲好似奇怪啲 好似好重鼻音/鼻塞咁 可能因為咁掛
我明呀,你睇你,你打既「陳柏乳因為自己做飯多人留意由出道到依家作品 仲唔夠?潛水10年嘅作品
林奕匡可以講下 佢根本唔係唱歌料 但因為高山低谷只係唱作 作>唱 但係依家知個個都識佢 由nobody 無人捧佢 自己唱作一首街知巷聞嘅歌 唔夠? 洗唔洗上埋神枱」。都係你自己主觀,實情係佢地真係得一首歌紅。你真係問下人啦,除左呢兩首仲有邊首令人記得呀?

咁樣就叫紅左好耐咩?你認為佢地紅左好耐係因為你一直有留意佢地咋 咁點用呢個準則用唔番許志安到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞