做你樹窿有咩心事想放低(4)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
你呀媽對個個都咁有偏見既
可唔可以當佢耳邊風架
未過已經見識過大把人心叵測
聽住佢鬧自己最愛嘅人心疼過自己俾佢鬧好多好多
係嘅我對佢係有啲意思
都係嘅之前clowe過而家又疏咗,但係早幾日佢都有搵翻我同我講話佢之前收唔到whatsapp,而家都有傾返計,好似變返之前咁
休息左一日 完左好內疚 覺得自己浪費左一日
不過玩左日 心情真係好返好多既
好矛盾 次次知自己要唞 唞完又會內疚
你都岩嘅...
自從同女友分手後,已經很久沒有新對象。
忘記了愛情的感覺,也沒有再喊過
但我討厭咁樣既自己,冇哂感情,好多事唔知應該點去反應。
今日發生左件事,俾一個朋友背叛左,雖然我早有預感佢會咁做,但係我都好唔開心,好想發洩,因為我為佢做左好多野,但係換來既竟然係咁既結局。 好大壓力,唔知可以同邊個講。出左來做野,好難再好似以前番學咁多女可以結識,亦都漸漸將自己應該抒發既情感掩沒,我以前係一個好情緒化既人,我以前都想自己可以冷靜啲,理性啲諗野。 依家,我既情緒被壓抑得太厲害,我好想崩潰,好懷念有情感既自己。好多野都見慣左,麻木左。唉唔知點講
媽咪依加好好多啦 確診到依加都半年 我都唔知呢半年點樣過到
我本身係a0黎,然後有一個認識6年的異性朋友,高中三年,我地唔熟,但係上到u,我地入咗同一個系,我地開始愈來愈熟悉,大一那年我向我暗戀四年的那個男生,告白失敗,他陪我渡過了,然後他也向他心儀的女生吿白失敗了,我也陪他渡過,之後我們在陌生的環境中,互相依賴,陪着大家渡過了很多難關,我們都變成家人那般的關係,其間我也遇過不同對象,但每次他都會説,那些男生不好,所以我也沒有跟他們開始,但是去到去年中,我們之間的感覺,好像變得不一樣了,以前我地成日两個人岀街吃飯看戲都不會覺得奇怪,但由上年年中開始,他變得比以前更會照顧我,身體接觸多了,過馬路他會撘著我膊頭過,初初我有啲不知所措,有啲排斥,俾左幾次signal佢叫佢唔好踩界,但後來我習慣咗仲覺得好鬼心動,我就慢慢咁鐘意咗佢,我地變得越來越close,係街上佢都會撘著我的膊頭行,去到今年2月頭,他同我表白,但佢話佢他不想失去我那個朋友,所以不想同我開始,本身我反應很大,但我也覺得這個人是幾重要,所以我也覺得我也應該學會調整一下自己,放下我對佢的喜歡,做回朋友,於是我變翻以前一樣熟落,但一兩個星期後,我覺得咁close嘅話,我會繼續鐘意佢加上個陣開始忙,我就決定慢慢遠離他,令我自己準備好做翻朋友,但係一個月後,他找我問我是不是想遠離佢,我話5係,於是我們又約了一次去街玩,但那次約會我發覺他原來他比我想像中的地位高很多,因為我以前他就算佢好似嬲嬲地,我都不會理他,但上次我竟然主動氹佢,我就知道佢好重要,之後我地又傾翻呢個話題,他話他真的很珍惜我,覺得我比他跟我同佢一齊更重要,就算他有女朋友我的地位也比他女朋友高,我翻到去諗咗陣,我覺得佢其實只是習慣咗我在他身邊所以有少少鍾意我,只係想走馬看花,所以咁樣落下去對我地黎講勁危險,超驚有一日我哋會搞到上床,所以我打咗段野同佢講話如果我們仲想做朋友應該冷靜一下,應該放低我們對大家嘅鐘意。但現在過咗幾日佢都也冇覆我,直情灰tick me,我覺得自己好似傷害咗佢,然後又發覺,我好似其實在好耐以前就鍾意佢,只是自己不知道或者不承認,所以一直沒有表演岀愛佢嘅表現,或者應該話我冇追過佢,所以去到而家我又覺得我其實係咪應該留係佢身邊,繼續做下兵,主動追下佢,好過我而家好似咩都冇晒咁樣
點解可以冇咗一個人係你身邊好似冇晒所有嘢咁?
都真係要小心啲呀ching
你都要搞清楚自己係咪都有feel
咁巴打你都幾唔好彩咁..
見到呢啲人真係好難相處
唉..真係有種難聽過粗口既感覺
但佢真係個個都話唔好?
咁應該都幾好呀聽落?
都係最主要講緊用wtsapp既問題
aiya絲打..你咁樣理性上知但又要打沉自己..
好辛苦架wo
明明玩咗個人係鬆啲架嘛
同埋同時都係一啲俾你個人叉電 先可以繼續應付實習架嘛
你會唔會想留個tg再傾呀
愛情係令人好開心又同時好辛苦既...
依架既結束都唔代表下一後段唔好架嘛
ching係咪對方未放低到呀
咁ching我只可以講句
你開心就好啦
你地都有你地相處到既方式
絲打你其實都唔多唔少依賴咗佢啦我估
可能曾經都有過感覺
不同你冇留意/承認..
ching..出咗黎做野又真係朋友會愈黎愈少
仲要俾人背叛..呢下都應該幾灰
佢係做咗啲咩呀
呀媽都真係好堅強
你係番緊學定番工呀
我估有時間都要陪下呀媽
佢都可能要人支持下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞