做你樹窿有咩心事想放低(4)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
相信你心中一定非常痛苦,才會如此寫下你的心聲!雖然,我並未完全了解你,但我明白置身痛苦中是怎樣一回事。有些人在困苦之中,會選擇放棄自己,不知道你是否也有這自殺的念頭?

無論你是否想過放棄自己,我也希望你不要將困擾藏在心裡。因為人就好像氣球一樣,若積存的鬱結和壓力太多,便會有爆發的一天。你不如停一停,到我們的網站www.help4suicide.com.hk。 那裡有一些勵志故事、有趣短片,也有與自殺有關的人與事,你可以隨心看看。您更可以進入網站內的『Chat窿』(星期一至五:上午六時至凌晨一時;星期六、日及公眾假期:下午8時至凌晨1時),即時與我們的義工在網上交談,或致電我們24小時電話熱線2389-2222,與我們的義工傾訴。

我們願意聆聽你的心聲,伴你一起走過這段艱難的時候!只因『晴天雨天要樂天,難關難過總會過』!

《自殺.自療.互助舍》
佢blk咗你whatsapp個啲?
點樣既錯覺呀
番工有時都真係難識frd
始終番工都係要formal
甚至可能有辦公室政治
喱排唔知點解好想拍拖
有對像 但傾傾下人哋都唔覆
又試過約出嚟 但都係籍口耍走咗我
個個都同我講搵下一個
但係已經4年 都搵唔到
可能我唔識同女相處...
絲打係最近既事黎..?
竟然係咁...點解呀
絲打點解講唔到呀
過程點都係辛苦既
巴打我之前有見到你個po想唔想留個tg再傾呀?
絲打做對人既野都真係好辛苦
不過我覺得幼教既愛心真係大好多
實習都真係一個好辛苦又漫長既經過
仲要冇人工
不過唔知你有冇個感覺啲細路又可以成為你繼續做既動力
ching你最近啲對像都係用app識?
係吖
就連想搵佢都搵唔到
第四日喇今日....
我仲係好掛住佢...
為咗佢我真係可以乜都唔要...
求下你...
返嚟好無....
因為佢永遠都唔會鍾意我
我知我唔係佢鍾意嗰種人
有個朋友啲fd
有個就直接ig搵佢傾
20幾歲最近先第一次拍拖,男朋友好好,係我屋企人嘅問題

父母分開左一直同呀媽生活,我覺得佢係唔會信仼何人,成日覺得我男朋友係不懷好意,但佢唔係嫌我男朋友條件唔好,相反係覺得佢條件咁好唔知點解要揀我,唔知有咩目的,再唔係就話人地遲早都會飛我,琴日見到安心偷食單新聞都會拉埋我男朋友嚟講

當然我明白無論係邊個做我男朋友,佢都一樣唔信,而且問題係出自我媽,唔關其他人事,但日日俾佢煩,覺得比以前自己一個人嘅時候更煩惱更加唔開心,雖然中意男朋友,但開始唔明點解要拍拖自己攞苦嚟伸
周圍都遇到
一齊咗幾耐呀
巴打你如果其實都真係想挽回
就算blk咗你wtsapp 你都可以諗到方法架
你又知道既
佢依架拍緊拖?
咁你同人傾啲咩先
個陣大家都好辛苦
佢成日都要check住我
然後又會諗好多問題出嚟係咁問我
只要我有一刻冇覆佢,佢就覺得我同其他男仔一齊
就算講到明係同朋友出街佢都唔信我,一定要我影相俾佢睇先得
仲一定要係Snapchat ,因為會顯示你影嘅時間
佢一直都有鍾意嘅人
而且佢已經鍾意過幾個唔同嘅人
就係冇鍾意過我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞