沈陣營第二百一十六期 - 松下問弟子,言師追沽去,身在牛市中,春袋不知處

1001 回覆
19 Like 1 Dislike
等我得閒去致富填份表簽個名先

其實真係要聽吓公司講乜,同認識吓管理層,話晒沈門夾埋真係唔少貨,到時會將公司未來計劃喺度講返
然後個個擺低卡片, 基金經理, 分析員, CFO, COO咁撚樣入場
沈門環球資產管理集團
鏟漿員
開哂名會唔會俾師父睇住黎沈架
高級哄盈經理, Senior Louie-flattering Manager
富途冇門市,要出席股東大會可能佢拎表去地鐵站比你填。但手續費唔知幾錢,估都係廿蚊三十蚊咁上下
沈門首席飛機師 (專幫師父打飛機)
我之前係上佢office做sighting嫁喎,好似係喺上環
我喺西鐵站做見證
個陣開戶口都係大學到有條女女拎部pad出黎畫龜
資深振盈分析員 (專收集師傅神諭參透)
出年Trump要搞連任,必須要搞好經濟,所以我預佢會得閒就轟FED, 搏佢減息,甚至會大搞基建帶動需求,冇低息環境融資不利

縮表加息已經收檔,Trump認為未夠,因為FED加錯息,焗佢減息糾正
cash is rubbish
Cash is king, but asset is God.
周街都吹鐵塔
沒有資產沒有樓
沈公振盈早啲抖
鐵塔靈魂
新妖股
如果Cfu冇點名我都會買
衰唔夠堅定
大撚膽!!!

沒有資產沒有樓
干諾道西執煙頭
呢條友, 講真, 好有問題,
首先我地成日鬧大陸人食人地自助餐食到人窮.好劣性好小葨DNA 好無文化..
家陣利用灰色地帶, 將上市公司定位為原罪, 人地好心每年回饋小股東既晚宴比佢搞到變成免費午餐仲以為一地一世唔會改..
而家一股入去食, 同中國人係外國買電器用完退錢, 去食自助餐食到人地窮.
跟住笑外國人蠢.有咩分別?
人地外國唔係蠢, 係信人有道德信西方文明...你咁做佢係見到, 只係一路放係心, 唔理你..你就當人地ON居..

呢D人真影衰哂..香港人

有本事點解唔係股場決勝負? 賺夠錢堂堂正正比錢食自助餐?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞