沈陣營第二百一十六期 - 松下問弟子,言師追沽去,身在牛市中,春袋不知處

1001 回覆
19 Like 1 Dislike
所以重金禮聘英國皇帝黎做CEO穩陣呀
白姐姐四十歲前食得過既
黃腳英舊年俾師傅屌到生cancer咁嘅款,我覺得佢唔夠班
咁就要請索羅斯啦
資產值一早過咗
淨係樓王啲物業應該都有
eq 太低
【大師午間教路】
大師話,由目前至復活節(可代入其他節日,如新年、清明、重陽 etc ),還有 9 個交易日,估計恒指會喺29,500至30,300點反覆上落(HSI 上下加500點即可)
叫大家就算唔開淡倉,都唔好再買貨...

不過講真我都同佢差唔多死款
【大師午間教路】未係瞓身淡倉時機!
04月08日(一) 12:22

訊匯證券行政總裁沈振盈表示,港股現時距離復活節仍有9個交易日,料大市在29,500點至30,300點反覆上落,持有淡倉的暫時不宜加碼、亦不要「all in」淡倉;至於持好倉的則趁勢減減磅。

------

今鋪破硬30300
其實我諗過入7300短炒,5蚊樓下嘅話有2-3毫子搵,不過隨時同師父同船,都係諗過好

無謂食牙簽痾大杉
估唔到老貓科技咁癲,完全同圖形估計相反,如果有熊證我買咗打咗靶了 簡直錯晒
老貓係咪偷偷出貨唔話比u知
打莊嘅畫圖,中伏
唔知係咪想當補裂口
今朝邊條on9買左$11.5
因為樓1加租同資產加值真係好過樓2,睇派息率就知道,2個嘅商場我都去過,講人流樓1好好多,格局都高好多,冇空置率可言仲加到租

樓2商場係搏趙國雄搞得起,778調過嚟,不過現價買入就算冇增長都有5厘息,又唔太差,只係搏成為823第二股價升幅大就冇樓1咁好
其實趙國雄都係賣開樓,當年佢個賣酒店房概念簡直驚為天人

搞商場就真係冇乜邊個長和系既場係搞得好,最多人果個應係已經係黃埔,1881就太少鋪,應該租金收入唔算好高
所以真係十五十六樓寶1現價無五厘但升幅大,樓寶2,誠哥既又唔太想買但息口又吸引
樓2好處價細易入口,好過擺銀行,一手計一年有180蚊左右股息,先3千幾蚊,擺去銀行邊有,橫掂係擺就擺佢喥,唔理佢短期升升跌跌就得,增長同通貨膨脹率差唔多,樓1就超好多,9-10%增長,所以啲友平就衝入樓1,理論上價位有4.8厘可以入得,17年我買嗰陣5蚊都係4.8厘,實際上佢年年加派息,到出糧5厘唔係問題
70路 你想搞都未必濕啦
最多係黎緊10年都只可以打飛機 唔好話20個物業 2個物業我都上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞