脫髮救髮。食、幫買、植髮、織髮謬誤討論暨你問我答 12

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
留名
上年8月洗頭無啦啦會掉幾十條 持續左一個月到 之後冇事 到現在又開始洗頭會掉十幾條頭髮不過比之前小 知唔知係咩事?
留緊長陰 掉出黎果d頭髮粗細一樣
要睇2邊額角 頭頂
邊到買到倍健食
有個遺傳m字
想問下係保X堂買mino 5% foam係咪即係晴天健康館呢條Link?
http://www.hairway.org/trans.aspx?id=2343
同埋大概幾耐會到手?
第一次買想快D到手先, 之後再研究下係ebay買
女dser表示係咁甩頭髮 唔知係唔係壓力大而甩
應唔應該買女性脫髮產品
我開始禿頂,首先可以做d 咩補救先?
鬼剃頭有冇得救?後尾枕甩到一撻撻
Finastetide 1mg per day
Minoxidil
本身諗住保X堂買可以快D, 但個網都買唔到野既, 又揾極都揾唔到買野個流程, 之後見佢有個留言板, 見到D人係用留言板問野
落order既方式勁原始, 又要email溝通報價, 過完數仲要係個留言板到講低入數記錄, 我真係睇到眼都突
之後即刻研究下eBay, 原來有得揀快D既express, 之後睇啱就即刻order
有無巴打有植髮成功經驗
係中間分界個個位變疏?
之前既 post 好多
點樣check到藥房買嘅係正貨正保? check排藥嘅編號?
額高靠植髮解唔解決到?
我都係 我係頭頂開始疏
但我平時唔係分個邊界 反而分界個邊冇咁嚴重
想知自己係咪雄禿 係呀媽頭髮薄啲但未去到疏 老豆頭髮好濃密
但我唔知點解自己會咁 我頭頂好易出油就係
而家用緊avalon有維生素B群個隻洗頭水 冇以前甩咁多
但都唔見有生頭髮 一時時生頭瘡 頭皮有啲紅
通常都係一日洗一次頭 夜晚十點零洗完第日放工6-7點就開始油立立
有冇好醫生介紹
植髮真係有用?植完果d 都會繼續生長?
依家頭髮幼咗同甩得多咗,加上髮線後移同埋頭頂兩角凹咗入去,可以點樣改善?唔想20歲仔就已經甩頭髮唔該咁多位大佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞