脫髮救髮。食、幫買、植髮、織髮謬誤討論暨你問我答 12

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
Minoxidil 如果用到咁上下唔用會唔會甩返?
打算喺買保髮堂買finpecia食,但有有兩個疑問
一開始食會唔會有狂脫期
同埋食咗一輪停,會甩多咗,定回復到未食前甩嘅速度
唔該各位ching
正常食藥唔會有狂脫 搽藥先會
師兄,其實搽咩位,頭頂同轉搽唔搽?
用regaine 成面暗瘡
我剩係搽前額 其他無事唔搽
噴regaine 成個空中都係,成日索左入鼻,會否有危險
因為我頭頂同轉都有事,唔清楚應唔應該搽埋,怕搽完有狂脫又生唔翻
狂脫期係好撚恐怖 你要有心理準備 但捱過左就係一條好漢
用minoxidil都會?
食左正保半個月,左手有啲關節痛,重食唔食好,有冇過來人分享下?
係 食finasteride唔會狂脫 但搽minoxidil就會 但個人經驗只要堅持用就會生到頭髮
唔想食 但搽完想等佢自己好返 狂甩之後會正常返?
想問m額想買Kirkland minoxidil 茶 可唔可以阻止惡化 係eBay 買信唔信得過? 唔該巴打
我想問巴絲有冇好介紹睇醫生邊間好?
脫髮問題越黎越嚴重
剛收貨,信得過
可以share link?
go ebay and search kirkland

https://www.ebay.com.hk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m4084.l1313&_nkw=Kirkland

全部差不多$$$ ,選擇買foam, 好似話好用D, 但貴liquid 1 倍。成份一樣
如果foam 就咁吱落髮線 額角就ok ? 定最好成個頭?
這個不知道了,跟上面bro 話Kirkland 好用又平才買來試試。未知效果
去過dna活髮同髮再生都話我係脂溢性脫髮,想問下佢地d療程work唔work
凈搽佢唔食其他藥?
有食正保大陸版,保法止,藥劑師朋友話identical 藥。155 人仔一盒,香港要 380 港幣一盒
想fue植髮有冇好介紹 性價比高
我都唸緊買邊隻 介唔介意加個tg 傾下 之前買左日本個隻50惠好似無咩用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞