脫髮救髮。食、幫買、植髮、織髮謬誤討論暨你問我答 12

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
20歲 髮線幾後 開始甩毛毛 額角脫髮 係咪應該要食藥?
點解會話無用?
你首先搞清自己點解甩頭髮先,如果發現係頭髮變幼、m額、多頭油基本上都係雄禿。而雄禿只有用5%同保記先會維持到髮量,生唔生得返係因人而異,但極大部分人都只係可以維持本身嘅髮量。想禿嘅地方生返頭髮,現今市面就只有植髮可以做到。
而你所謂嘅頭皮護理係完全無醫學嘅證明醫到雄禿,所以對雄禿係完全無用。佢啲成功個案我估都係休止期脫髮嘅case,其實唔理佢都會生返。
所以結論,無論你因咩脫髮都好,做咩頭皮嘅護理都係多鳩餘,搞清因咩脫先,雄禿就食藥用5%。

真係講到口臭,咪撚再比錢呢啲做療程啲公司,係完全廢,無撚用㗎!(不過你有錢想派畀人洗都得嘅…)
食印保同揸Foam就夠

希望生得番
食藥幾時開始見效?
3個月?
岩岩食左個幾星期 好似冇乜分別咁
個幾星期唔會咁快啦
我食左差唔多兩年都係反反覆覆
叫無乜惡化咁囉
反反覆覆 有陣時個頂疏d 有陣時又另一個位
宜家就額位黎料
心思思想轉哂正廠藥
宜家食印保同用kirkland foam
開始食左3日韓保,真係甩少左好多
想問下保記同5%個藥效最多去到幾多年?
皮膚科!但可以先了解自己脫髮係唔係雄性禿
想買rogaine foam, 想問森髮/保髮堂信得過嗎? 仲有邊度買到正貨??
食緊印保 之前好有效
前排忙實習 訓唔夠 飲食唔定時
近排10日甩左好多頭髮
平日最多10條 而家20左
轉藥好定睇定d先?
岩岩開始食正保
食左兩個星期 好似甩多左
有無男人用既髮粉介紹??
本身個人大汗~~要有防水...
20幾歲,近半年開始洗頭脱髮,發現其中一邊額角高,另一邊冇事,想問原因同解救方法
black monster
但貴過toppik因為冇大樽裝
CHING 邊到買?
HKTVMALL?
yes
THX!!
效果好唔好?
驚大汗易甩
汗呢d ok,最好再噴下野
防水已經算好好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞