脫髮救髮。食、幫買、植髮、織髮謬誤討論暨你問我答 12

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
kirkland係唔係會有機會用耐左無用
頭一年都好地地 年半左右開始又狂脫
用min5% 茶面 用黎生鬚 會唔會搞到脫髮? 完全冇茶過個頭既情況下
巴打可以tg埋我深圳植髮地點嗎?

吳醫師定你本人話植2000? 中間唔夠密?

呢張清楚d 吳醫師話姐
後尾枕
因為我天生額頭好高 再加少少向後移(家人同中學同學都唔覺有移過) 所以我係移番個前額比較正常人水平 但都係偏高
醫生會建議你食
日日都要洗頭 1-2次 醫生會教你點洗
我都係聽醫生講 問醫生好d 我驚我記錯 但我用我記憶答下你

我早上8點去到 簽埋野 驗埋血(台灣要驗你有無愛滋病)醫生比埋建議你 植到邊個位係正常 (你都可以自己想植到咩位 但我信醫生經驗)

後尾枕一定要剃 其他可以唔洗 但剃哂可以清楚睇到成個頭邊到密 邊到無咁密 無咁密可以補番密佢
同埋醫生都好做d 唔剃d頭髮無啦啦一部分短都好怪

之後就做手術 比埋錢走人大約5點到 中間有食飯時間 同埋做手術果時可以隨時停休息 食煙 去廁所都得

我就做手術前一晚 放工夜機去 做完手術第二日番去佢幫我+教我洗頭就走 3日2夜 唔放心既話可以留多一日 叫佢地幫你洗多次頭/比佢睇下個頭點
但植完髮48小時唔比飲酒 夜晚好悶

遺傳就100%要食藥 如果唔係會變河童 (植上去既頭髮係永久性)
唔食藥除非你2-3年再植過 但醫生會非常強烈建議你食 就算唔幫佢買藥都好 因為唔食藥再加甩頭髮勁 植黎真係意義不大

希望幫到你
植髮都係用番自己頭髮 平均分佈番 咁囉左當然無得生
你可以睇番我上面 捐髮區既頭髮
我做fue 唔洗開刀的 做開刀會有疤痕 留唔到短髮
但開刀會平過fue好多 但好似頭幾日訓教都出哂血
(我做完當日訓教止痛藥都唔洗食 訓醒得幾滴血定結朝甩出黎都唔太知 但洗頭係刺痛 始終幾千個傷口)
呢到我無咩比較過 我只係唔信香港 驚貴得黎無效果
台灣貪佢近 價錢唔貴 溝通得到(醫生識講廣東話)
同埋睇佢經驗覆歷+好多巴打都係佢果到做 感覺唔會點伏就去馬
香港都有好 但係台灣兩倍價錢 無錢只有大陸
我試過係香港搞暗瘡中過伏 個人已經唔太信香港
我有個朋友識人係大陸搞 雖然唔知佢搞幾多束
但睇佢髮線估佢個量 價錢同台灣差唔遠
但係有效果的
大陸價錢應該平一半台灣,唔係做咩唔台灣做
植左髮都好,都要一世食藥?
除非你好明顯甩定左(超過五年髮線/頭頂冇變化)

否則你植完都係要食藥keep

當然如果你覺得:
1.毛髮複制技術好快出
2.頭頂可以用髮粉遮

咁唔食都冇所謂嘅
唔用脫得仲勁
唔會
流花
Finasteride 就係一樣成份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞