脫髮救髮。食、幫買、植髮、織髮謬誤討論暨你問我答 12

1001 回覆
6 Like 2 Dislike

我而家nw1 剩係搽額角同髮線

一支60ml rogaine 搽咗4,5個月
但我個轉好似都好大 唸緊搽唔搽埋 但好似天生係咁
點樣感覺良好法 求detail
唔想食藥既巴打, 我食左鋸棕櫚半年,感覺良好。

但大家自行判斷
點樣感覺良好法 求detail

每日食300mg。
我無好仔細數住,但睇落去好左少少少少,沖涼無甩咁多
台灣
直接食藥+搽藥
睇都慳翻
而家用緊一支叫
美濃絲既 Minoxidil 5%
有無同路人用緊效果係ok?
Fut?

我想問如果係脂溢性皮炎 應該點?
食藥搽藥?
想問下頭髮開始變疏,自己買Minoxidil 5%+Finpecia有冇用?
想問下頭髮開始變疏,自己買Minoxidil 5%+Finpecia有冇用?

食藥
搽藥治標
食藥治本
只搽唔食,一停搽就會gg

唔想食藥可以試食saw pelmetto, 雖然無藥咁好,但唔想食藥可以試試
咁只食藥得唔得?
唔想一停想GG

食藥
搽藥治標
食藥治本

唔想食藥可以試食saw pelmetto, 雖然無藥咁好,但唔想食藥可以試試
咁只食藥得唔得?
唔想一停想GG

你可以食左藥睇3個月先。 但一食就要食一世

另外平時有無操開gym

但你記得睇清楚有咩side effect
各位巴打想問 我今年20歲 我呢兩三個月頭油特別勁(之前都有油但無咁勁) 每次洗頭同吹頭都甩勁多 咁係咪脂溢脫髮 本身髮線已經高宜家仲要再高啲 有冇邊隻洗頭水係可以解決
用完Minoxidil 5% 個頭成日有啲薄膜好難洗哂 可以點處理

食藥
搽藥治標
食藥治本

咁只食藥得唔得?
唔想一停想GG

你可以食左藥睇3個月先。 但一食就要食一世

另外平時有無操開gym

但你記得睇清楚有咩side effect
搽藥其實對個頂幫助係咪比較少?
普通做gym 影響應該唔會太大?
究竟食藥 係性慾下降定會不舉?
我search 官方說話就話陽痿 但睇d 人feedback 多數係話性慾下降
藥同saw pelmetto一齊食可以嗎?

同埋有冇人可以介紹醫生?
因為想問下醫生我食開個d 藥 可唔可以同保記一齊食

1。搽藥頭頂有用過前額,google會睇到
2。做gym操多腳會增多睪丸酮,會增加dht,其中有啲奶粉都會增加dht, dht會拎到雄禿

利申,非專業醫生,都係睇返黎同個人心得
啱啱吹頭
姐係唔好做gym
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞