Samsung Galaxy S & Note 討論區 (43)冇人開PO

1001 回覆
12 Like 7 Dislike
垃圾HOTLINE 我都係下次直接門市出機

咁樣set好順喎
開apps load內容其實快過iphone

問題係手勢 好多位依賴返回鍵 唔似iphone向右拉就返回
下下放返隻手落下禁返回 成件事就好唔貼手
當然可以裝one hand operation 自定義手勢 同 task changer
但apps 切換 apps似終唔夠iphone X開始果隻手勢咁方便
使用習慣問題
你拖返出主面佢直頭冇動畫就咁飛左出去
以前用Sony 細機反而冇問題
大機手細真係唔想再用Navigational bar
三叔有度好就係有one hand operation+
基本上收起下面個3個制再配合one hand operation
已經可以搞掂
只係未習慣用落有啲慢
黃金商場地面有
買左Thin Fit 好正
我有重錄 逐隻手指入
上面好似有巴打混合手指入一樣OK
有冇巴打個陀螺儀壞左,我嗰部虧左,會唔會有地方disable左,求救
想幫老母換機
a8s定a9好?
好我晏啲試下,唔該你
到底出s10 定10+ 好 今日買機啦
冇動畫一定係開左reduced animation

你淨係較0.5x speed唔會冇動畫
用one hand 始終會容易誤觸
所以唔太想用

係呀 就係你拉recent app個頁出嚟
就會明顯會chok咗一下
同埋拉返出去home都好似有殘影咁唔夠smooth
可以裝個edge gesture, 我係set側邊向內撥一下就係返回,向內拉實就切換前一個apps,靈敏度同咩指令都係就返自己,好好用

可以左右都咁set,左手右手用都唔會唔就手
我都心思思

s10手感好,高屏佔比d,因為前鏡頭,又平d

s10+大mon大電,貴d

想出s10多d
我one hand 位置較放中間偏落就岩岩好
冇試過誤觸one hand
反而ig twitter 下面排制就有時會誤觸(左手手板位有機會hi到)
如果跟facebook放返上面就好
裝咗edge touch 睇下有冇改善
同埋男人好小自拍 所以前鏡唔理
想問下點樣set某個apps唔畀用data(流動數據) ?
thx
仲用緊原廠貼 都ok
出去試過冇貼機 係再爽啲
唔止wtsapp ig都係
想出就去馬
Demo有得試指紋?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞