Apple 蘋果 Special Event 發佈會懶人包 5大重點3分鐘睇完

319 回覆
358 Like 50 Dislike
依家市道好,佢又有錢
搞金融都不失為一個穩定增長嘅地方
垃圾
而家市面上大把mobile wallet
有咩特別?
回贈吸引?冇NFC機既地方咪又係1%
通街卡都有1%以上
除非全世界所有鋪頭都有卡機
如果唔係既睇鬼到真正既financial health咩
時下大把卡都下期自動cashback
搵到咪告佢囉
佢根本唔洗玩啲咁低裝嘅嘢
淨係靠30%食水都有得賺
佢洗咩放自己個企業形象出嚟賣?
你估人地係支那公司唔諗形象咩
人地身份象徵呀
因為佢會隊冧支付寶
所以唔洗期待佢會嚟香港
出信用卡就真係好好賺既
利息都賺到fat fat
仲可以知道更多用者既消費data

好心你香港啲深山人用返WeChat支付寶嘟qr code啦
唔好成日用香港啲茶餐廳、地攤模式諗人
人地美國70%用到、英國85%、澳洲99%
個世界好現代化㗎啦依家
咁即係換佐個名收姐,講到好似唔洗罰咁咁都要講出來做特色
idog不井底之蛙
佢話會machine learning去連apple map畀返個地址同資料你
我第一下心諗就係佢條仆街只係想人幫手完善個Apple map

Interest rate同fee都可以講換咗個名?
你知唔知咩嚟㗎?
好出奇咩依家d online game咪係囉,課完金仲要有商城
個野心好大下,娛樂離唔開消費

音樂電影電視遊戲,統合晒一次sell畀你,驚你畀唔到錢,整埋信用卡畀你
我對呢啲冇興趣囉
D柒頭ff 部se2 仲先進過xs
咁又無咁誇,因為大部分外國人都唔識睇中文,唔知仍地有幾柒
但係平過xs
唔還錢就鎖機 冇電話用
Apple card news都好正
睇黎apple自知技術創意番唔到轉頭
開展其他業務 其實幾好
唔駛開,cash on hand 都2xx billion, 等市跌嗰時直接M&A,渣打好似market cap 20b都唔到,買渣打算啦
其實成個發佈會我覺得最正係news+ 同 tv+
tv+ 你可以話抄netflix 不過以apple嘅財力 應該拍啲好過netflix嘅劇 戲都唔出奇 佢仲要唔只戲同劇 有tv show 有運動直播(可惜得美國先有)
news+ 雖然係香港用唔到 但係佢啲內容起碼唔係為咗呃like而出 唔會好似依家啲媒體係fb ig做標題黨就係為咗呃like (都係可惜美國先有)
個TV+會上埋samsung LG 仲有兩個電視brand既新款smart tv + Roku+amazon firetv
如果差蘋果卡數 佢點追
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞