Apple 蘋果 Special Event 發佈會懶人包 5大重點3分鐘睇完

319 回覆
358 Like 50 Dislike
apple
係包個月費畀你玩app store 本身要付費嘅app game
不過咁多樣新業務都要燒錢

主力產品賺少d都唔知夠唔夠本玩落去
好明顯係想轉戰場啦
要揾定後路賺錢同keep住增長
不過佢大把錢,乜都試下又有乜所謂

留名等睇samsung又出張samsung card
人地而家有1000幾2000億美金cash大把錢燒
Fintech已經係兵家必爭之地
銀行自己都搏命搞轉型
佢呢一轉搞唔好隨時比d科企搶唔少業務
始終純技術上鬥快嘅銀行一定輸比科企
眼界定形咗境界
其實iPhone成功都要靠個iTunes/app store
咁iTunes/app store呢啲軟嘢又算唔算不務正業?
全部都係依家有嘅嘢
有咩特別
Apple有錢過美國政府你話夠唔夠錢玩落去
佢個apple tv 係咪好似Netflix 咁PC都睇到?

定剩係佢d產品先睇到?

鬼佬真係咁中意睇電視?
齋睇硬件都唔緊要
但佢地睇嘅淨係Apple點解仲未有摺mon/屏下指紋
其實冇咩意義
D人話好創新
其實全部都係抄
為咗安全起見實體卡唔印卡資料啫 wallet入面照樣可以睇返card number嗰啲資料 發佈會有提
你上香港個Apple見唔到Arcade所以可能得tv+
柒出國際
但當年係創新黎
佢今次 只係抄其他現有產品
擺落自己個平台到
其實Apple本身一直搞想娛樂體驗
iPhone 當年先九唔搭八囉

宜家只係回歸本性,由音樂 -> 電視。
如果佢d show夠口碑吸引到人睇都有得玩
見netflix自己搞劇同戲幾成功咪又燒舊錢搶market
ff緊apple card 全球通用
去旅行搭車買野 全部可用apple card 嘟
唔洗兌外幣帶cash
抄都可以好掂嘅你睇中國
以前就自己做潮流先鋒
依家就明抄
全球收MasterCard 既地方都用得
但而家只係美國可以申請
Apps 黎咋,發乜撚野佈,你直接update咪算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞