Apple 蘋果 Special Event 發佈會懶人包 5大重點3分鐘睇完

319 回覆
358 Like 50 Dislike
打個和咁
咩叫資料任人睇?
Apple可以一機通行:好撚方便, 濕撚晒
Samsung可以用百達通:電話冇電我咪仆街
即時reward / cashback
用戶唔駛自己去禁制, 又唔駛驚d分會過期
update ios要我還錢先好 又唔係唔知ios update 有幾災難
idog又轉風向?
唔講創新啦?
咁有利息架嘛
不嬲你遲找卡數都要罰息加手續費

佢應該係講緊唔罰你手續費
我幾時提撚過Samsung
idog係咁架啦
冇撚腦
睇佢長遠點搞啦
就算唔賺好多都可以係branding
令你生活上各方面都用apple
同埋佢玩tech同data都勁過銀行
攻佔多d fintech領域好正路
香港人淨係識得屌人依家咩收錢
又唔諗下以前個年代聽歌睇戲買報紙咪又係要錢
隨時貴過依家啲月費
除非佢地以前習慣咩都睇老翻/非法下載啦
你太正常 lihkg唔適合你
轉風向?我不嬲都係咁覺得喎ching
其他人點諗關我事 我又唔代表任何人我又唔會幫任何人defend
議事論事OKAY?
Idog
WOW WOW WOW
👏👏👏👏👏👏👏👏👏
apple news+ 最大賣點係聲稱廣告商唔會track到用戶資料
擺明針對Facebook Google而出

不過有無track你話無就無咩
淨係識講廢話 駁你又唔識駁 俾啲有少少營養嘅comment OK?
點解次次D人都要覺得要有驚天地泣鬼神既野先好
諗都諗到邊會每年咁多新野出
其實都係睇佢地發展方向啫
而家擺明係硬件無乜可以再突破, 同時fintech開始跑出
科技巨頭唔玩創新玩咩
下次整apple改下logo
你地都打哂飛機話正
銀行玩按揭同保險都夠玩啦
仲靠以前幾百幾千年費同搏你唔記得還錢咩
八達通無電都用到10次
One more thing

入到去比錢個畫面用face id掃一下自動填資料就解決到問題啦

你平時用帳號密碼登入都係一掃就入到資料啦,2019重要打密碼
的確玩電話市場增長率有限
佢其實一直都係想不斷食哂成個市場
phone , macbook , ipad, airpod , watch
到而家屋企最後一樣野apple tv
但玩埋apple card又好似快左啲
其實真係講創新
佢依下有創新
而且對住金融嗰啲講安全性行先嘅領域
真係得佢先叫可以影響到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞