Apple 蘋果 Special Event 發佈會懶人包 5大重點3分鐘睇完

319 回覆
358 Like 50 Dislike
大陸只不過集百家之成
對手見到咁 咁仲唔諗方法創新?
某程度係激勵行業發展
照有利息
但iPod好成功喎
冇咗Steve jobs 撈邊樣死邊樣
寫content啲人唔洗食飯啊
你鍾意睇啲ads-funded嘅垃圾麻煩行開

乜撚嘢叫反攻支付寶 要眼光幾狹窄先會講呢啲嘢? Apple Card係target你㗎咩?係target支那嘅咩?

有visa master又點?可唔可以好似Apple Pay咁安全?可唔可以好似Apple Pay咁可以一機喺手就唔洗拎卡出街?

為反而反
到時你要update ios, apps, 要你還左錢先

每次打電話,開機就提你還錢
打機既野apple真係識條春
其實好似icloud咁
用左就好難退返轉頭
跟住就慢慢全家都蘋果product
只對apple card有興趣
唯一吸引: 鈦金屬卡
即係apple card攞黎俾gay cook燒錢?
咁嗰個年代啲人仲肯買歌買碟RIP先有得入
依家有幾多個仲會買碟?
搶人生意 分人地個餅=開創先河
屌你個閪apple不思進取

聽我講整部Apple VR 。月費任睇VR AV

包你一定業積爆升十倍
你以為好似你喺街邊申請張信用卡咁咩
有邊張卡可以方便得黎又安全 仲要reward都幾吸引 仲識幫你manage你financial health
最緊要係integrate落你iPhone啊 唔洗撳黎撳去

咪鬼盲反啦
當年iphone咪又係 仲打死其他對手添
其實apple card 有幾創新?
有冇人解釋下

我知香港有間銀行都出左 虛擬信用卡
就咁聽似係同一樣野
又唔會蝕
有多餘錢掛
姐係資料任人睇
果個年代因爲iTunes 出現
WinMx果啲間接收晒皮喎
根本都係地方問題
香港慣左免費娛樂免費服務
講咩都收皮
唔係點會有比幾千買電話
但唔肯比8蚊買Whatsapp
買CD入iTunes / 直接買albums
先係iTunes 本意
但實際上有幾多人係foxy down完放落iTunes
係香港講無形嘅service
根本就對牛彈琴
戇仔做生意呀
Apple從來都冇「發明」過任何嘢 iPhone之前已經出現過smart phone
係Apple點樣adopt呢啲科技然後deliver俾用家先係最impressive嘅地方
都唔明啲人做咩成日覺得創新就一定要發明嘢 諗下咩叫創新先啦 唔好濫用呢個字
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞