Apple 蘋果 Special Event 發佈會懶人包 5大重點3分鐘睇完

319 回覆
358 Like 50 Dislike
不務正業
搵家用枱機比?
芝麻街反而有啲興趣
太陽能電筒
咭罯咭
電話冇電都仲可以用到smartoctopus
iPhone Xs冇電都用到Suica嗰啲
你自己用唔著就話冇驚喜,咁就有啲唔公道
因為It’s show time算係劇透咗部分內容
無咩驚喜係正常嘅
應該唔會比,早期d人咁玩信用卡搞到cut佐唔比用信用卡找卡數,佢唔會咁弱智犯同樣既錯誤吧
點會呀⋯
當初apple 都搞music 啦
捽mon 玩hard core game?
定除身帶手制先
如果香港版news+支援閪假期,黨報你會點
好想用apple news
Apple news+支援本地內容跟本無意義

一黎本地媒體垃圾
二黎e-content嘅好處係無distribution限制
世界上各地報章雜誌都可以輕鬆網羅到
呢個先係用家最想要嘅嘢

而唔係用一個大型垃圾app
去代替Safari睇新聞

如果Apple真係想造一個媒體資訊整合平台
咁你無日本雜誌
無英版Top Gear 已經失敗咗

而且雜誌嘅內容質素都大幅下滑咗
媒體都轉晒型做網上互動內容
一冊一冊咁出嘅刊物已經少咗好多
Apple2019先加入有啲多餘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞