Apple 蘋果 Special Event 發佈會懶人包 5大重點3分鐘睇完

319 回覆
358 Like 50 Dislike
其實 iphone 當年都只係部攔鬼電話,又點解咁多人用呢
講到而家香港冇信用卡咁
Apple 話唔保障個人私隱,佢睇唔到,但唔知駛唔駛開俾政府機構睇
懶人包點可以冇呢張
咁你入嚟做乜
吓,我媽張信用卡遲交都係罰幾十,同2%一樣同自動回饋一樣,一直有卡做緊既野講到好似發現新大陸咁,係既係既,只要係蘋果既野就係新野,就係最好,當你all in one所以最好啦,都等佢做到過來香港用到上手確定無加無減先講啦
我係未用過...佢話中立真實姐 中共都話一國兩制啦
無利益衝突就話保持到姐 有咩事既難保唔會審查架
擔心下好正常姐 唔係樣樣野隊埋黎就照單全收掛
咁都要比人叫鄉下仔我無野好講
Apple Card 唔還錢點算? 鎖機?Sd messages 俾晒親朋戚友話你爭緊apple 錢?
其實當佢地講到比信用卡安全我已經唔知講咩好,蘋果員工安全過比成堆監管既銀行好啦好啦,當佢就係因為政府監管所以覺得唔安全啦,蘋果可以起中國用有可能無比資料中共外國都仲有可能,香港
apple遲d話有得換電
都話正啦
其實經過幾次民粹風波之後
西方國家嘅精英都開始醒覺自己喺資訊上輸到貼地
以往玩mass media控制嘅優勢過渡唔到去social media年代
資訊過濾其實已經要係世界趨勢,除非你想俾支共同俄國嘅控制晒依個年代嘅資訊
蘋果今次發佈會其實提出咗好多佢企業左翼精英主義嘅中心思想
由啲講者嘅「故事」到服務內容都係向依個方向走
依個會係意識形態嘅分野,Google fb就玩高度開放,所以啲「廣告」同「推薦」基本上容易畀人操控,無論係content farm定fake news都自由出入
而Apple依家玩嘅係精英審查資訊,唔知佢未來做唔做到「持平」,淨係過濾垃圾資訊,定係淨係批符合自己思想嘅資訊
無論點講都好,控制資訊一定係大趨勢嚟,係睇俾西方「自由平等」精英控制定支俄控制
卡都放埋上電話係咪局你d人唔好搵街外人整電話~
講真...news plus個idea係好既
奈何香港既新聞我覺得係得傳真社高質 當然一定大把上流城市人話咩視野太窄要放眼世界blablabla
雜誌同國際新聞果類我都認同既 但本地新聞社論果d就唔同講法
我響香港生活緊 連最切身既野都未關注到我睇外國報紙好似有d離地
人性既野真係好難講
已經預見到Apple會同Disney合作
NETFLIX真係有D危
所以講到尾都係意識形態嘅分野
你可以繼續用自由、監管少嘅Google同fb
但係極容易充斥content farm同fake news嘅問題點都係佢嘅缺點
唉,其實錯既唔係自由平等,係太撚大愛,唔識玩針對,對唔民主既國家根本應該由頭封鎖到尾,比人打佐半邊臉比人另一邊人打,人地係唔會受到感化,只會打到變豬頭
disney自己都搞channel
係competitor
豬咗咁多年,人地根都實晒啦
依家ban嘅話人地只會更加有藉口煽動民眾情緒
所以依家唯有慢慢資訊操控返
由此至終都係fd底
最緊要個腦會思考同唔好淨係睇其中一面既野
唔止,依家基礎上灑來,鎖都無用,佢只會更大條道理唔比錢直抄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞