Apple 蘋果 Special Event 發佈會懶人包 5大重點3分鐘睇完

319 回覆
358 Like 50 Dislike
Apple野心好撚大,今次出啲野明隊埋netflix 分影視串流平台
Apple card重要咁進取食埋金融服務就市場
未計傳左好耐嘅汽車市場

唔知係咪咁嘅原因,資源無咁集中係手機市場,啲iphone係無以前咁大突破
Apple依家係想樣樣都做
搏你是但用一樣然後慢慢全部嘢都用哂佢
已經唔一定要用iPhone
研究黎做乜,香港都無得用㗎啦
到有得用時都唔知幾多年後
Tv+/ arcade
但iphone就年年愈來愈貴
Show Time?
價錢突破
不務正業
就係岀呢堆服務迫你轉唔到其他牌子
最後佢岀到20000一部iphone你都要硬食
否則你所有野冇晒
我知, 最紅自主獎賞 可以有3.6%回贈
再加上不定時既優惠
mini5 咪正業囉
On9 , 當初就係apple 不務正業, 先至有iphone 用, 冇iphone, 大家仲要用支筆嚟玩smartphone 呀, download app大家上返網站download 再install 啦
同加張信用卡落Apple pay 有咩分別?
Apple card, tv都無理香港
噚晚連oprah都請埋去 睇得出apple好想搞大tv+同netflix鬥
只可以話係香港呢個地方唔會感受太深/大
所以普遍啲人鬧apple都係可以理解到
無遲還款費用
無過額罰款
無年費
無海外服務費
仲要2%cashback

輕鬆屌打現時信用卡
Apple轉型好有野心

可能覺得硬件上難再有優勢 / 效益唔高
睇唔明apple card

推出自家信用卡Apple Card

可能是大家最關注、也是最驚喜的項目,Apple推出自家信用卡,可以在手機直接開通及使用,完全無年費、無國際服務費,更加無遲交罰款及過額罰款。用App提供齊全的付款記錄、理財設定等等,有名為Daily Cash的現金回饋系統,例如用Apple Pay或在Apple Store購物便有回饋。實體卡本身無印上Card Number、CVV、過期日等,資料儲存於Apple Wallet內,相較一般信用卡更加安全。蘋果與Goldman Sachs及Master Card合作推出,預定夏季於美國推出。

無遲交罰款點做信用卡?唔洗交罰款邊個會還錢?如果要入錢先唔可以預支又點叫信用卡,只係八達通,T&G
唔係話做串流咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞