Apple 蘋果 Special Event 發佈會懶人包 5大重點3分鐘睇完

319 回覆
358 Like 50 Dislike
姐係你要card number啲資料 開apple wallet咪有
2019仲要比錢睇報紙
Apple card 想反攻支付寶啫
香港人個個有visa master 用乜撚野apple card
問題係Google都唔理香港market
Pixel影都冇
曉飛都唔會有香港人知
屎忽堡早排先屌柒Netflix
宜家走去幫apple
係咪精神分裂
你話新巴九巴支援apple card 我就拜你啦
八達通呢D垃圾一定要收皮
如果未裝呢個payment gateway 嘅online store呢?

e.g. hktvmall 要打credit card number, 要打開apple wallet 打資料?

如果有呢個info, 即係放到入google wallet, 即係可以行傳統mastercard gateway
以後未還完卡數都唔敢轉會
仲有要係香港行要金管局開綠燈

係發咭銀行要開始醒覺啲年費, redeem package, interest, admin fee 要同世界一齊進步

因為cd 係必須品
八達通2020 support NFC payment 好似係

尾聲啦
可能係已經同Apple有利益關係,所以先走去屌Netflix
未必,apple music都有上play store
咁仲神奇 咪又係讀咭機 現有pay 都做到 要部機姐
無創新囉....APPLE 已死.....
咁咩先叫夠創新啊?
起碼出部 SE2 先啦!!!!!
如果要講係 個個都低創新

如果而家就係研發一部機
乜card都嘟到
夠安全 一部機過

啲鳩坐係度等科研成果嘅公司就會急住要

係呀狗鐵 新巴 城巴 九巴 我講緊你
金管局唔係運輸署/機電工程署
金管局係好開放
見佢咁落力整FPS就知
一向冚家產果個係八達通同港鐵公司
寡頭壟斷左廿幾年梗係要封殺你apple 外人
好彩,訂完AirPods有師兄嚇我出黑色
仲以為咩新野
舊野當新野出
點解成日要覺得有新野出
最討厭係現場嘅汪汪汪 拍手拍手拍手
apple card 正喎,試問香港有邊張卡有2%以上回贈
連登仔唔係個個都有hsbc visa signature咩
都真係有
整高達又俾人屌抄bandai
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞