沈陣營第二百一十二期 -師父:英國皇帝有撚社會責任呀?

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
唔好可屈
然後話星期五700鳩開就開淡倉
師父話
港股點解老千股垃圾股一大堆,同港交所及香港證監會都有關係,前者為求業績求其推一大堆垃圾上版,後者監管不力對小股東毫無保障,所以唔怪得香港人信磚頭多過信股票

美帝呢方面估計做得好過香港好多,所以美國佬信股票多過信磚頭
港女淨買樓寶同炒炒賣賣期指/權算
長線投資美女
今時今日買美股 好過港股
依家生活上用緊的野 離不開美國公司
食飯飲可樂 電話用iphone 玩facbook/ig 睇片睇youtube/netflix 聽歌用spotify
上網買野用amazon 信用卡交易用visa/master 中間可能又會用paypal
每日接觸呢堆美股的時間其實仲多過香港公司
你問我香港堆上市公司 行業種類少 又好多真係唔知做乜鳩
但美股上市公司 行業種類多好多 而且重點係好多你同我都知佢做緊乜
之前阿頭喺大陸識d人,佢賣咗兩層樓(因為won45球,做咗8字頭頭公司independent director, 我估佢lose幾多

其實最小有兩間八字頭有關係

大陸又出新三板
雷軍黎
改變唔倒 d錢最誠實
美國好多十倍股
香港咁多年都係傳統果d股票長升長有
\|/

\|/
師傅,口水put食得半啦
師父啲口水put 守得雲開見月明
如果唔係果30%退稅咁煩
仲洗鬼買收息港股
其實最安全, 最平, 交最少稅既存美股方法可以點
稅據聞可以申請退,但似乎美股派息唔多,生果,豐田呢啲都唔夠3厘,仲有匯率手續費,收息我覺得港股好啲,搏增長賺股價就美股
因為美股派息有另外抽稅
所以投資者prefer回購令價格升多過派息
今次肯撚定又話業績之後見真章,見極都你烤糊
聯塑 幾年前3.8買
放棄左了
師父啲口水put 守得雲開見月明
今次肯撚定又話業績之後見真章,見極都係炸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞