沈陣營第二百一十二期 -師父:英國皇帝有撚社會責任呀?

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
河馬仔
呢2000股係當日我喺沈門貼倉買1000,溝多1手到49嗰2千股,你哋贏錢走晒了,舊年跌到38蚊我落多手升到44出咗,平均成本42蚊

此股我自己睇相當平。農地喺會計準則同未賣走嘅樓折讓大,兼將樓嘅貨尾折舊,樓其實冇庫存冇折舊,但會計準則有,加十送一,現金流勁足夠玩好多年,作為核心持股點睇唔會輸死人
我建議家陣唔好追啦,噚日追入就好,雖然長遠睇會到58蚊左右,但無謂捱價吖
屌你老味靠+X哥系列食得屎,所以我話+X哥系列除非好吸引嘅價格,否則唔買好過
cfu啲五行又係好扭曲
成日金生水
是日大跌
+x 真係好小家 電能係俾人攞黎抽水先有咁多息
聖物圖都係未解封
睇嚟呢啲大茶飯都係要時間煲下
明顯鳩吹成份高
上集錢錢錢鳩up唔多想講個市,聽佢語氣同當晚氣紛都知佢奶得好甘。仲要靠講賭波打J。 睇師父佢老人家都知自己衰,只係唔好意思認錯。
我諗緊睇多幾日蝕水走咗佢,話咗5、6都唔適宜長揸,唔蝕水效率都低,6已經測試過唔掂,當日派特別息升上70我應該走,執6000,家陣持股一年倒蝕2、3000

又一錯誤操作
Victor 揸莊啵
0x年開始已經錯啦
我好肯定佢07年差不多近三萬先轉軚
「識買係徒弟,識賣先係師父」冇講錯嘅,我自己對賣出判斷都唔係十分好
1038 屌你老母,人地恆安俾人沽空跌到55蚊,唔洗2個月上返70蚊,1038 唔撚識升,供左2年得個吉
日本股市有句俗話:「買進要悠然,賣出要迅速。」
睇嚟炒股心法各地差唔多
長和系同恆基系今日榮辱互見
點解師父同英國王咁大仇口GE ?
正邪不兩立
呢個穿過牛雄市嘅實驗算唔錯,實際得48萬多啲,家陣都53萬附近,如果唔係買錯隻6,表現會更好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞