《APEX LEGENDS》討論區 #07 3月12世紀大騙局 更新何時有?

1001 回覆
5 Like 7 Dislike
設定 入面 就有
後悔買左幻象
招被動廢既 殺得你基本上距離都夠近睇到你個白影
大技又係廢既 又係睇到你個影
場場都有加速狗
想問下如果我未買battle pass s1升到中間先買 前面d獎勵係唔係無曬?
照有齊
講起就燥燥地
ps4 ver.,扔炸雞同出拳可唔可以改第二個制呀大佬好q kick 手
好鬼
*有時想掟炸雞但㩒唔到出黎,或者要企定定先㩒到出黎
好鬼on9既設定
呢個我冇咩問題
炸彈多數開戰前掉,掉完開戰一定keep 住四圍走冇時間再掉

反而r3轉做o就有用
可以鏟完轉視覺
d槍係咪改低哂出現機率 跳極都見到成地RE45.....
搵左好耐先搵到枝小幫手 R301
RE45唔差嘅 起碼P2020唔算多

Re45 2020 莫3

一定拎re45沖出去打
清泉在2,3日~~ 加速狗又返黎啦~~~
仆佢個街~
其實日日係個post鳩叫場場加速又外掛果班係咩原因唔轉server?方法比左自己又唔跟係到怨會開心啲?
混戰開細技都夠玩死人 但一對一下招大同被動的確係廢玩佢嘅入場時機好重要
就係轉埋SER都仲咁撚多先會怨
點解重會有人回佢
掛呢個問題連鬼都屌緊
得佢係到跌落地拎返d沙咁日日話冇問題

見到佢都辛苦日日係到兜
RE45幾好用,射速超快
自從買左幻象之後近乎無用過其他英 好用又好玩
雖然自問唔係咩高手 但都想講小小

幻影其實係隻超級雙面刃黎 因為佢既技能上下限都好高
識用可以屈死人 唔識=totally rubbish

逐樣講
-被動比起其他英雄係唔亮眼 呢層我都唔否認既
最多比你呃到一秒半秒時間 用途唔算好大 不過有時中距離戰比人射低左 都可以駁下盡快爬去掩體後面

-大技就已經頗實用 基本既入場同脫戰其實好好用
入場就好易明啦 隱形借掩體狗沖兜後
雙方駁緊火既情況 其實比較難留意到隱左身既幻影穿過掩體去兜後
除非4-8x狙鏡見到 否則裸眼距離稍遠已經未必睇到
當然你要講係大平地打交佢招技無用咁我都吹你唔脹
但至於脫戰就真心勁 首先你唔好當左係wraith招q咁用 因為佢始終係會比人睇到
不過佢招技好在會整堆分身佢更似係整d野出黎擋半秒視線 開完盡快去利用地形 爬牆又好 石後又好 去避免追擊
而且同wraith唔同 因為你無條尾去比人track 走甩左就近乎完全甩難
實用情況好似一d房屋戰鬥咁 apex既屋仔一定有圍牆 你只要隱形半秒
爬過左牆沖入屋 基本上已經走甩到

至於招Q先係佢最屈最萬用既技能 我會覺得呢招勁到係全game top3
平日跑圈移動探路呢d以外 其實戰鬥上都有實用玩法
更甚呢招技亦令我覺得佢係隻game隻秋王(當然係個人感覺)
尤其前期當大家都係一招eva/和平/垃圾槍去1v1緊個陣
只要你用招Q落地去呃到人地一秒半秒 你都有權反殺對方
到中後段更加易明啦 一面fake一面攻 呃到時間又讚 對面開槍打個分身又即刻搵到對手

btw 當然英雄既野好講岩唔岩手形 唔岩就點玩都廢
小弟唔係咩高手 不過個人黎講好鍾意呢隻英雄
亦認為係趣味同實用性我都覺得好高分 亦唔認為佢完全係廢既
唔識用招Q 真係廢好多
之前隊友打算埋伏人 但隻幻影就狂出Q
人地遠睇望到隻野就立即有戒備
好似我上面咁講 上下限好高
招Q係引人出黎之餘 亦係話比人聽你係邊
但係用得好既話係一招完美既bait黎

同埋聽講招Q可以擋一下攻擊 呢樣我就唔肯定了
屌你唔好咁喇
大師有佢自己既世界 難得大師留言大家就忍耐下喇
轉左坡ser~~
日ser 就賣外掛
琴晚玩左round已經有外掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞