[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(28)熱烈慶祝龔水終於一齊!

1001 回覆
96 Like 6 Dislike
但爸爸/爺爺都追咗成年先追到wor
佢哋會唔會嫌太慢冇耐心啊
龔生以後會唔會俾子孫取笑
感覺都有呼應/對比演唱會kiss cam個幕個猶豫(因為我一直諗演唱會呢條橋係呢一集到底係咩作用,感覺係先做一次唔成功去鋪墊後面得米個激動)
今次有所行動衰仔仲啜得人咁用力係更加突顯到兩個人互通心意、龔生放下心頭大石之後個個關係嘅昇華
而個刻佢諗緊乜,我諗可能係:
1) 錫唔錫呢!點錫呢!隻手攬唔攬呢!佢會唔會避呢!會唔會一咀埋去就叫我食蕉連皮呢!
2) 扮下猶豫嚇下個傻婆先 攞塊餅逼龔我丫拿
3) 死啦唔知夠唔夠高錫佢 早知著增高鞋
第三個point咩事
睇咗好多次之後係度諗 點解會係阿水一轉塊面過來嗰陣就對準個嘴錫落去㗎
ng嗰陣唔知有冚親
錫錫係夠高既話曬高度差唔多
如果以後有人問龔生搵個同佢一樣高既女朋友有咩好處嗰陣
龔生可以答:真係幾好㗎 錫嗰陣唔洗就位啊嘛 一另轉個頭就係啦
同埋出街唔驚搵唔到阿水
蟹蟹呢個look好斯文好靚
真係兩個字:好正
龔生可能會話因為係用佢嘅真誠打動阿水
所以要多小小時間係在所難免
佢可能會唱出「愛是永恆 當所愛是你」
講起services apartment
幾時先有得睇
都係睇左好多次之後喺到諗,點解總監大人撲過去水水到嗰陣合埋眼都可以對得咁準
仔: 爸爸, 媽媽成日都話你好渣追咗佢一年有多先成功,咁塊餅仲有咩用
孫: 爺爺唔好玩啦,我連拖都散咗啦用塊餅一年先追到
之前咁肯定有,應該收咗劇本/拍咗
可能呢一二個月就有?
睇翻應該係見錫到先合埋眼
但龔生點知阿水會轉過來
同埋我覺得總監大人個側顏+jawline好正 𠴱幕好肉緊咁錫落去真係man到爆
我覺得嗰一刻呀龔既沉默
可能係因為平時同呀水成日鬥氣,佢一開始都有估係咪呀水又氹佢講真話然後拒絕佢
例如之前我不是曹太嗰集都試過拎佢做男友但係又唔係等等
要諗係真定假,係咪伏先,同埋要時間反應

點知今次終於好似係真,於是唔理啦狗衝嘴咗先講
內心應該:終於等到啦
+1
我願意三個字講到好激動
唔理啦假都算啦
今次冇得嘴唔知等幾時
可能係cut咗
龔:我同你哋媽媽/嫲嫲呢啲叫真愛當你真係鍾意一個女仔你就會想珍惜佢 好好哋對佢 耐就耐啲 但係咁樣我同媽呢空先可以長久 你哋遲啲會明㗎啦
雖然係咁講但龔生隱瞞咗佢長期撻Q既自殺式行為
其實如果阿龔同水水唔係有個咁差嘅開始,阿龔應該唔使出盡渾身解數,仲要追年幾咁耐先得水,不過,如果冇個咁差嘅開始,可能大家又唔會响再遇之後有咁多交集,連互串嘅機率都會低好多,莫講話做好朋友,做同事都可能只係點下頭講句早晨嘅程度,彼此生出好感都幾難。
再重溫龔水線之後,再次覺得世事真係好奇妙,環環相扣,冇之前嘅故事就冇之後嘅緣份。

Sorry,星期一要開始陪龔水進入新階段,忽然有啲感觸,忍唔住發噏瘋,請見諒。
而加唱住伊健嘅一生愛你一個先
「請將一生的幸褔也付托給我 常在妳心裡愛著我」
唔知會唔會有總監大人捱病要女朋友上去照顧嘅劇情
係咪本身淨係諗住錫面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞