Fujifilm討論區 (41) X-PRO3 你係邊阿?

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
唔會,有錢一開波出頂級裝再慢慢玩,省卻唔少麻惱
你今日出左入門機,好快會心思思想升級
你出左最高級機就唔會諗呢個問題(一段時間)
俾多左既錢係買多左功能,用唔著都唔會話浪費,難保你有一日想試,但入門機試唔到就會想換機黎試,到時先發現唔岩自己反而仲浪費左錢
富士出到頂都唔會好貴(apsc系列),出完慢慢玩,遲d再換機起碼知自己需要d咩再去同升級/降級
真心想講如果XT系列有埋防震 真係無撚敵 我係因為佢冇個防震先咁1516買唔買 XT3 始至終對休閒用家已經好夠用 再加埋防震真心唔洗理其他 HX1我估佢下部會升級到類似電影級別再低少少先好出 如果唔係只會又好似XT3果時咁比人禁住黎打
Xt20 kit set ssp dcfever 6490 Mk 6390 咁奇怪
加上經半價一役仲有冇人會一出即買h2咁傻仔
如果唔係D Sales 邊有佣分
我都覺得XH1用家好慘 一野比人減半 真係心都傷尻埋 所以真係富士唔洗急買鏡 買二手仲好添
XT30 邊度賣會平啲?見到百記網上出左kit set個價係96xx 其他地方訂都係10199
早買早享受 遲買平幾舊 自己諗
用機前幾日先買最平
有幾日比你練下機
ibis有排啦,起碼等2、3年
期望下MK ll新鏡幾時出就真
原來xt100用唔到 fuji raw studio
xt2,成部機好渣左,隻手指公有位放得好舒服
想問下我發覺自從升左個firmware, 影相果時個測光好唔準
例如我係lcd mon到見到啲曝光係岩岩好
但一影完發覺成張相冇啦啦光左
有冇人都係咁?
Lm
Xt3升咗有同樣感覺
我仲以為係我問題
而家皇室堡仲有無xpro2 比人試? 想知混合觀景窗岩唔岩自己
+1
雖然用起黎要習慣一下
而家影係咪都較快1-2級快門
雖然係preview睇果時係偏暗,會以為曝光不足
但一影完成張相就岩岩好
用緊 xt3 / xh1 既, 大家用緊咩 memory card ?
想入張USH-II
2000x
M mode
我試過重新設定部機 好似有改善
P.s 用緊m mode auto iso時特別來料
lexar ? 邊度買平?
唔阻啲制?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞