Fujifilm討論區 (41) X-PRO3 你係邊阿?

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
支 50230 要黎影乜?
風景
XT3
56.2
錢有剩買多部後備機插鏡
咁多鏡一齊用時換都換死
有冇師兄用緊xt30

感覺如何?
係好L大支,所以睇下有冇人放二手23.4二手....其實之前用開500D ,我唸各位指35.4拉風箱/嘈同對焦慢既問題應該同Canon 18-55 3.5-5.6IS 一代戈支差不多?如果係既我又接受到,有冇人指教下?
唔使諗35.4 天使之眼無得輸,散景靚又唔係貴...
貪平,想輕啲,對焦快啲咪F2
新手想接觸攝影而有少少BUDGET
睇中左部XT3 都有做過下功課話枝KIT鏡新手都好岩用
想問下去邊度買機好??
最怕知識唔夠去到比人水...
擔心就去返大舖如各大連鎖電器舖
又或者肥花
Ching 肥花姐係邊度?呢啲術語好難做功課爬文⋯⋯
大連鎖又真係貴好多⋯⋯
DcFever
其實唔會貴好多
最終其實係信心問題
你係細舖買完如果心裡有條刺驚有問題
咁其實仲麻煩
google第一個就係, 期實有幾難
你都講得好岩
新手入門買機仲有咩需要買?
回贈支票同電子優惠券都未收到,喺咪正常嫁?
如果係X-T30既支票,佢要6月份先寄
新手入門睇中左x-t20連18-55mm f/2.8 kit鏡
而家出呢部夠唔夠用?

主要影風景,有時會影下人咁
想問下fujiflim如果想換鏡係咪選擇會少啲?
因為心目中同77d比較緊,唔知點揀好

淨係計ASPC 富士鏡群應該係最高質 性價比又高
齊唔齊就見仁見智

黎緊又有33 F1 同1680 F4
因為我試過佢支kit鏡1855 f2.8影出黎個效果都唔錯,用落又user friendly,但可能就要配多支長焦距去影風景,同埋我見同canon比個定焦鏡大光圈好似都好啲

最大考慮都係canon 77d支kit鏡18-135 f3.5可以2用,買支定焦大光圈就可以用住先,同埋副廠好似又多啲。色水方面2個又唔同style好難揀
33F1 唔係普通人玩
我見肥花xt3個價同 價錢.com差三千幾蚊
咁有無問
我隻眼就係證據
求大家比D意見
下星期去睇櫻花 主要影人像+景
諗住帶2機4鏡

X-T3+X-E2s

鏡有
10-24
18-55
50-200
14 2.8
23 2
35 2
50 2

應該帶邊4支呢?
Only base on 肥花個網同價錢網
諗住今晚收工落肥花睇
10-24 23F2 50F2 50-200
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞