Fujifilm討論區 (41) X-PRO3 你係邊阿?

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
直頭下個post 開始要置頂
幾錢
學到野
同意1855 CP值高同輕身
不過當你買第2枝鏡時, 除非你買1024或者長焦距既鏡
90%你都係會中返18-55期中有既焦距, 而定焦比到既畫質係我情願行多2步去影黎就都唔會走去麻煩換鏡
M mount 轉接環有無好推介?
每一個玩富士既人都會用到既一支鏡,雖然最後唔會個個留但以呢個焦段黎講係最強規格,用料扎實,係星芒差左少少,呢支留黎都係去旅行用,配1024/50230就搞掂,唔留佢唔係佢唔好,而係知道自己究竟想要d咩
2980 肥花
其實好雞肋
當你玩落去玩埋prime呢支kit 就好似到喉唔到肺咁....
唔係話好差,又平,調返轉亦都放唔到幾多錢。
16 2.8 等效24mm

有冇巴打測試過xf16 2.8有冇xf23 2 近攝蒙既問題?

打算xt30 16 2.8 + 35 3.0
我依家就係到諗緊放唔放走支18-55 依家有10-24 35.4 去旅行帶曬3支但都極小用支kit鏡 係香港同女女出街都係帶35.4多
用唔著咪放左佢換56
我係12 + 16.4 + 35.4
1855 好少會用啦,不過會keep既,始終都會帶一支變焦
貪佢IBIS同自己好著重一定要有機頂mon
最後果斷入手 35f2 同 1655
最後入手 35f2 同 1655
好想入1.4但佢冇WR
之前去西藏壞撚左之 Nikon AF 20mm f2.8 之後對冇WR ge 鏡怕怕
h1開心使用中開心到賣晒ff機
我岩岩都走晒 nikon 套D850 加大三元
拎慣重野依拎 h1 真係新世界
有冇X-T3相機套介紹?
有無師兄夾買?
我要xt30 加kit
次次去完旅行都屎忽痕
今次輪到 50/2 vs 56.2
圈到用時方恨少, 但個價爭一個double
如果你有大 mon 睇相都幾肯定畫面幾大分野
你指邊方面先
個人就用緊4k mon
畫質係有分別,不過要zoom到聞相級別先睇到囉
有冇人up左android 9 pie
之後用唔再個camera remote app
用唔到
想問下新既35.4 made in邊到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞