Fujifilm討論區 (41) X-PRO3 你係邊阿?

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
如果係35/2 vs 50/2, 價錢重量大細質素速度全部差唔多
即係得返焦段上的分別, 咁係睇你自己個人習慣用邊段多D
再唔係, why not both
算吧啦邊有人睇啊個個禮拜都問同一條問題
有無50230影櫻花既相睇下
新手收左個18-55 諗住影櫻花 訂左xt30
本身想買x-t20,係自己budget
但諗諗下點解唔買直接買x-t30,但又over budget

xt20 肥花仲有1855 kit set,百老匯就得1650,平好多但唔會考慮
其實出xt30淨機,我見有1855 水貨鏡2200蚊左右,會唔會唔太好?
23.4
查實平鏡買水貨仲好
真係?
xt30 跟1545 kit鏡,再俾錢買支16/2.8好似好無為
所以都唔會考慮,都有諗過淨機再出16mm鏡
但又唔夠方便
我見星際仲有1024不過唔知幾銀
你問下囉周圍
我係defever收左個仲有幾個月保既18-55 $2200
全新要3千
建議ching 二手/水貨算 $800慳到就慳
我係cmk 見到全新行貨2500,而家百記恆生平成450,再另外買鏡買8000幾可以賣單,平過kit set咁買
之前都係咁諗依幾支鏡
我最後keep 35.4 同 50f2
係呀 百老kit set要 $9700
Body & 二手/水貨 九千有找
咁多位ching知唔知Gorilla Pod 1K好唔好用?無乜budget所以想買個平嘅唔過350嘅話有無其他推介

主要用嚟旅行自拍, 或者用慢快門嗰陣
18-55全新行$2400都有
所以心動想直接出xt30唉
邊到有?
睇下有無驚喜先,3.x 個藍芽攪佢唔掂 😂
星際有兩三間細舖都係$2400找幾十蚊,拆kit鏡,早兩星期前睇的

另外23/2都係$2350左右(拆kit, 銀色過3k),X-T3 $8900

有興趣巴打去格下價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞