Fujifilm討論區 (41) X-PRO3 你係邊阿?

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
我自己係 1855 + 35 + 12
針無兩頭利,你睇自己係咪對影星需求咁大
啱啱入左部xf-10 有冇咩要注意
想放16.4或者換10-24
有意pm https://t.me/bombaran
有無巴絲有18想換27玩下
我補錢
百老匯岀機xt30-1855 and 16mm
=12871-1400cash rebate and 分兩張卡可以拎600cash dollar=10871-$2500 16mm=8371
應該係最平,有32gb卡加個袋送加一粒代用電and mon貼。希望幫到bro
聽朋友講 買fuji個啲都on9
1.味精色
2.買xt3個班仲on9, 加多少少唔買ff

大家有無野想我同番個朋友講?
利申有xh1
有,xt3貴過d750 6d2 添
味精色,每個品牌都有自己味精調味,就算影raw後制都係加緊味精
Fuji味精就係想模擬菲林色彩,咁講既話以前影唔同菲林都係選擇緊唔同調味嘅味精,講影相有味精之前請思考下味精為何物

置於價錢,我都覺得貴,但我照買,因為左Fuji color
利申X-T3
1. 菲林機+ kodak 菲林
冇fuji味精色
2. 淨買FF機身
淨係機身都玩成個月
其實你朋友有佢既道理
不過攝影呢啲自己影得開心,玩得開心咪得,
除非你用其他機影完唔執相姐,如果唔係味唔味精其實好兩面睇
好似sony咁,影完再加preset係好靚,咁佢算唔算又係味精相呀
我覺得除非工作需要,唔係既話攝影都係興趣,人人興趣同需求唔同
可能 Canon 呢啲比較接近實際顔色,影 raw 易啲執相,但係富士相對日常玩無論價錢,size,鏡頭選擇都係比較相宜既
有冇人放X-E2 / X-T10 + 18-55mm?
只求平面記錄同埋入門試機試鏡, 需求唔大, Thanks!
你朋友係咪攝台名人
想收xf 16mm f2.8 有無爸打放
https://t.me/Eurron
bro係邊間百記出?
我問過要同一張單先有1400rebate
要同一張單,不過俾錢可以分卡俾
如果夾埋我一齊買得唔得?
我想買XT30 + 1855
1.有raw 咁唔鍾意 咁唔妥味精 入電腦自己拉
但記得唔好套人地d味精preset
2.Xt-3我開工不知幾好用
3.咁在意個底有幾大 fuji有gfx系列

你朋友睇落都係用把口講器材講spec當自己影緊相既人 使乜介意

身邊大把人用開ff轉會去fuji
Canon Nikon Sony Leica 乜都有 我自己都係
事實上都有好多原因令人唔上FF既,唔係一味吹奏FF先叫識影相
想問下fuji應唔應該買水貨好唔好?
因為水貨同行貨個價都差幾遠下,但怕買左水貨大吉利是壞鳩左喊都無謂.
而且我見fuji FB寫唔接受水貨保用?姐係水貨機拎去整佢地會唔收?
有無人夾單

我要XT30 1855

你接16 /2.8

[encryption]https://t.me/zzx26bill[/encryption]
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞