Samsung Galaxy S & Note 討論區 ( 38 ) S10 AdHell教學同電量貼圖區

1001 回覆
17 Like 8 Dislike
gboard唔掂 d字無佢要禁一下拉落去

仲處理緊 btw thx!

倒水
大陸早幾日出左個更新

有無巴試過呢隻
見d評價都唔錯

想問下有冇ching有呢張wallpaper?
其實都係,就算講緊光學果隻屏下指紋,都一樣要套機主個指紋先解到,只係精度要求冇咁高
但就係當初三星s10宣傳講到個指紋好安全,結果都係破到,就會覺得吹大左
同埋解鎖失敗率又比較高,貼唔到玻璃mon貼,我覺得係得不償失
指紋位有個窿
我覺得係fake
香港唔出256
我而家用慣咗,95% 成功解鎖
呢家個情況等同係比個密碼人
人地用個密碼入機叫「破解」
幾時出呼吸燈update,好唔慣
想問有冇長期iphone user 轉左s10+. 既人用成點?

利申 ipx user
有無去玩下實機?
呢啲wallpaper 可以喺度download?
Galaxy store 嗰啲都唔夠高清嘅
ip好多用d
相機s10+勁d 平d
玩左幾野,係幾輕,之後試唔到咁多。對上係sony xzp, 頂唔順load game 仲慢過我部iphone se 同埋s細位慢少少, 所以又換番iphone, 雖則大部分情況同打緊機個陣冇明顯慢
同你一樣諗法
一般日常用iphone 好用,手勢嗰啲無得比
S10+ 勝在個mon 靚機身又靚
雙修緊...
基本上得返用大陸app先用iphone...

最後貼圖了
我都係雙修
做嘢嗰部用iphone
始終又Mac 又ipad 又iphone,就咁copy and paste 都方便啲
大陸app 我都唔多敢用android 開
不過我淨係用wechat 同淘寶
想問下有無人S10+玩日本個D手機GAME會通訊失敗?

試過用VPN同轉時區都唔得
無追post, 咁啱見到有幾個巴打話s10 plus 倒水?

我無睇錯下?s10+咁核電都叫倒水
我全日狂打機上網聽歌都頂到一日喎
以前s8同樣咁用,到2點已經得返20%電要差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞